Imam neki poveliki embedded projekat (analogno-digitalni) koji se sastoji od 4 razlicite dvostrane plocice (ovo su mi fizicka ogranicenja). Posto cu da pravim 100 komada uredjaja (za pocetak), ne zelim da sam radim assembly (tesko cu naci strucne ljude u Podgorici ili Priboju), nego bih rado to outsource-ovao nekoj domacoj firmi, ako mi se isplati. Nije mi problem da nabavim delove sam, a ni da napravim debugger/tester (za sve 4 plocice) i da im posaljem, da mogu da isprobaju.
Plocice bih lako mogao nacrtati i u SMD i u through-hole tehnici, ali bih radije da to bude through-hole, imam neke specificne razloge. Za SMD bih se odlucio jedino ako je mnogo jeftiniji. Kolo nije zahtevno, ima 1 mikrokontroler, nesto 74hcXX kola, nesto darlington array-eva, releja, LEDova, konektora, par operacionih pojacivaca. Sve komponente postoje i u SMD (SOIC uglavnom) varijanti, ako dodje do SMD-a. Plocice su ~25x8 cm (i manje). Plated vias su mi neophodne. Plocice crtam u Proteus ARES-u (ima Gerber output).
Koje firme kod nas (Srbija, Crna Gora) rade ovako nesto? Kolike cene za plocice i ruke mogu da ocekujem po komadu? Jel mi se isplati da trazim dil na strani (kod Kineza)?