Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Anketni odbor za ispitivanje zloupotreba u JP PTT saobraćaja

[es] :: Udruženje korisnika telekomunikacija :: Anketni odbor za ispitivanje zloupotreba u JP PTT saobraćaja

[ Pregleda: 4468 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

seljak tasa
Zoran Tanasijevic
Farma Tanasijević
www.moravci.com

Član broj: 4223
Poruke: 97
*.187.EUnet.yu

Sajt: www.seljaktasa.org


Profil

icon Anketni odbor za ispitivanje zloupotreba u JP PTT saobraćaja 25.03.2004. u 15:58 - pre 199 meseci
danas mi je stiglo pismo od sindikata PTT (upuceno na veci broj adresa). da li je neko upoznat sa pomenutim desavanjima?

============================
SINDIKAT PTT SRBIJE RJ PS
«BEOGRADSKI VENAC»
Broj: 24-1/2004
25.03.2004.g.

ZAHTEV ZA FORMIRANJE ANKETNOG ODBORA


Rukovodstvo Sindikata JP PTT saobraćaja "Srbija" RJ PS "Beogradski venac" i Predsednik komisije Sindikata PTT Srbije za ispitivanje zloupotreba u JP PTT saobraćaja "SRBIJA" javno poziva i od gospodina Premijera dr. Vojislava Koštunice kao i od svih parlamentarnih stranaka traži da pod hitno formiraju anketni odbor koji bi ispitao poslovanje JP PTT saobraćaja "SRBIJA" (od osnivanja JP PTT PTT saobraćaja "Srbija" 1990 godine do današnjeg dana).
Afere i nalazi anketnog odbora EPS-a su kap u moru u odnosu na ono šta se događa ili već dogodilo u JP PTT saobracaja "SRBIJA", koje je da podsetimo većinski vlasnik Poštanske štedionica 80%, Telekoma 80%, Mobtela 49%.
Upravo dokaz tome je slika neregulisanih odnosa između vlasnika JP PTT-a i "Mobtela" koja ovih dana i iz časa u čas dobija na zamahu.
Tim povodom dogovoren je sastav komisije za ispitivanje vlasničkih odnosa između JP PTT i "Mobtela". Komisiju je formiralo Ministarstvo za kapitalne investicije na čelu sa Ministrom Velimirom Ilićem. O sastavu smo saznali iz sredstava javnog informisanja i nju čine: Dragana Ćurčić, Bogoljub Lazić, Branislav Anđelić, Zoran Golubović, Branislav Blagojević, Milan Kovačević i Srđan Blagojević.
Po mišljenju Sindikata sastav je krajnje sumljiv i ostavlja prostora za mogućnost zloupotreba. Kada malo bolje pogledamo vidimo da je većina članova komisije (po razim osnovama) do sada bila na platnom spisku imperije Karić.
Smatramo da je neophodno u sklopu jedne takve komisije da bude mesta za vrhunske eksperte pravno-ekonomske struke pa tek onda struke inženjera ako se želi definisanje vlasničkih odnosa.
Ovih dana mogli smo iz pojedinih javnih glasila (koje uglavnom finansira imperija Karić) čitati razno razne izjave i verovatno naručene intervjue gospodina Srđana Blagojevića bivšeg generalnog direktora JP PTT saobraćaja "SRBIJA" u kojima mu je kao meta poslužio "Telekom".
"Telekom" i naša kuća predstavljaju branu širenja imperije Karić, brane od koje zavisi sudbina celog sistema PTT.
Isti taj gospodin Srđan Blagojević je "uticao" na PTT sa razno raznim mutnim radnjama i promašenim investicijama. Da nabrojimo neke: projekat "Verat-Net" u iznosu od 40.092.672,24 dinara, projekat SAP u iznosu 3.246.592.00 EUR, projekat Trak&Trace" u iznosu od oko 3 miliona EUR, projekat Franšiza u iznosu od oko 1 milon EUR, Bob sanke za Kopaonik u iznosu od 29.700 $. Dakle poslovanje sa poštom Kanade odakle je došao Srđan Blagojević na mesto generalnog direktora JP PTT saobraćaja "SRBIJA".
Da podsetimo takođe da je isti taj direktor smenjen zbog zloupotrebe službenog položaja- potpisivanja štetnog ugovora po PTT sa imperijom Karić ("Mobtel").
Koliko je poznato sindikatu motivi i taktika Karića većinskih vlasnika "Mobtel"-a je da se što pre reši pitanje "Mobtel"-a i novac imperije Karić prebaci iz Rusije (koju je Putin počeo da čisti od razno raznih mešetara) na Kipar u rajsku oazu za pranju novca.
Nije istina da je PTT morao da dođe u stanje kolapsa u kakvom se danas nalazi. Da nadležni imaju samo malo dobre volje i da se reše imovinski odnosi koji opterećuju JP PTT saobracaja "SRBIJA" danas bi PTT bila vodeća kuća u zemlji po pitanju organizacije, funkcionisanja i privređivanja.
Sindikat od anketnog odbora traži odgovor kako to da jedan stabilan sistem od 18 hiljada zaposlenih za svega nekoliko meseci (od 2002.godine) zapadne u gotovo bezizlaznu situaciju. Čiji je to interes, ko je to uradio i po čijem nalogu. Zar je moguće da Karići mogu sve da kupe pa čak da značajno "utiču" neke članove Vlade.
Sindikat poziva sve one parlamentarne stranke koje su u predizbornim obećanjima najavljivale biračima raščišćavanje sa kriminalom da dokažu da se može rešiti slučaj stvaranja imperije Karić ("Mobtel") a koja je kao što znamo nastala na krajnje sumnjiv način.
Ako i dalje budete ignorisali zahteve Sindikata, ako se i dalje budete igrali sa sudbinom 18 (osamnaest-hiljada) radnika i njihovih porodica koje žive od bednih poštanskih plata suočićete se sa totalnom obustavom rada poštanskih radnika.S poštovanjem,
PREDSEDNIK SINDIKATA PTT
SRBIJE RJ PS «BEOGRADSKI VENAC» I PREDSEDNIK KOMISIJE SINDIKATA PTT
SRBIJE ZA ISPITIVANJE ZLOUPOTREBA
U JP PTT SAOBRAĆAJA SRBIJA

Rajko Kovačević

Zoran Tanasijević-Tasa
SVETSKI HIT! Internet portal za seljake i gospodu www.selo.rs
 
Odgovor na temu

[es] :: Udruženje korisnika telekomunikacija :: Anketni odbor za ispitivanje zloupotreba u JP PTT saobraćaja

[ Pregleda: 4468 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.