Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike'

[es] :: .NET :: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike'

[ Pregleda: 2386 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 25.03.2004. u 13:14 - pre 204 meseci
Pozdrav svima!
Radi se o ASP.NET projektu i imam problem kod prikaza interfejsa kljentu
kod koga je localni settings na srpskom - cirilic. Tada mu se javljaju 'kuke i motike' i interejs ne lici ni na sta.
Nema problema ako je i server sa istim settingom, tada je sve redu, medjutim projeni li se setting na serveru u hrvatski => problemi.
Vjerovatno se radi o nekom unicode cudu, ali ne znam sto i kako?
Jer kako mi je poznato u C#u je ionako 'sve' u unicodu.

Samo da jos napomenem kako postavljam CurrentCulture:

Page_Load()
{
...
Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.CreateSpecificCulture(Request.UserLanguages[0]);
...
}

Jos da ne zaboravim da kazem da kada recimo postavim localni settings na hrvatski
i otvorim kod pa pogledam stringove koje sam napisao cirilicom, vidim da je je nastala zbrka i da je to upravo ono sto se prikaze klijentu.
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6006



+4618 Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 26.03.2004. u 10:28 - pre 204 meseci
Citat:
erkan:
Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.CreateSpecificCulture(Request.UserLanguages[0]);

Ajd ovako napamet da ne zalazimo u dubinu bez potrebe, probaj da postaviš i Thread.CurrentThread.CurrentUICulture na isti cultureinfo.


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 26.03.2004. u 12:57 - pre 204 meseci
Nije problem da prepoznam setting od klijenta, postavio sam da mi ispisuje log (jer mi nesto sa debuggerom nije u redu) i iz njega vidim da sasvim dobro prepozna da je kod jednog klijenta sr-cirilic(ovako nekako) a kod drugog hr, kod treceg en-us itd. Medjutim, problem je u ispisu. Jer kako sam vec napomenuo, problem je sto i kad postavim hrvatski settings i kod mene i otvorm kod, u kodu vidim iste takve hjeroglife:

case SETTING_SERBIAN:
{

this.LabelStatisticCaption.Text = "Ńňŕňčńňčęŕ";
this.LabelFind.Text = "Oáđŕäč";
this.LabelInterval.Text = "Ďĺđčîä:";
....
....
case SETTING_CROATIAN:
{
this.LabelStatisticCaption.Text = "Statistika";
this.LabelFind.Text = "Obradi";
this.LabelInterval.Text = "Period:";
...
....
itd. isto za engleski

Medjutim, ako sad podesim serbian i kod mene i otvorim kod, sve ce biti u redu, pa i za klijenta koji je na serbian takodje...
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 26.03.2004. u 13:00 - pre 204 meseci
Jos i da napomenem da sam i u internetExploreru provjerio
languages i tu je klijentu podesen na Serbian cyrilic ....
Znaci, sa njegove strane je sve u redu...
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.vic.bigpond.net.au



Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 27.03.2004. u 13:11 - pre 204 meseci
Da li ti je kôd snimljen u UTF-8 formatu? Ako jeste, tekst bi morao da izgleda isto bez obzira na lokalni "setting".
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 29.03.2004. u 07:15 - pre 204 meseci
Ne znam!
Moguce da je to rjesenje mog problema.
Mozes li mi mozda reci kako snimiti u tom formatu...(i sta to znaci) ?
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 29.03.2004. u 08:20 - pre 204 meseci
Ipak sam skontao. Hvala ti.
Za one koje interesuje:

jednostavno u File->Advance Save Options
pojavljuje se dijalog sa dva comboBoxa. U prvom
izabrati "Unicode (UTF-8 without signature) - Codepage 65001"
a u drugom ostaviti "Current Setting" i sacuvati i sve ce biti u redu

pozdrav !
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.nexnet.net.au



Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 29.03.2004. u 08:52 - pre 204 meseci
U Visual Studiju, dok ti je otvoren fajl sa ćiriličnim tekstom, idi u File, Save As. Otvoriće se Save File As dijalog. Na desnom delu Save tastera se nalazi strelica koja otvara meni u kome je opcija Save With Encoding. U sledećem prozoru izabereš Unicode UTF-8 Without Signature i onda OK i to je to.

Uzgred, upravo sam primetio da Culture setiraš sa
Code:
Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.CreateSpecificCulture(Request.UserLanguages[0]);

Tu može doći do problema sa jezicima sa više pisama (kao što je srpski ). .NET razlikuje tzv. specifične i neutralne kulture, gde one prve sadrže i geografsko-političku odrednicu (npr. 'hr-HR', 'en-US') a ove druge samo jezičku ('hr', 'en') -- izuzev u slučajevima kao što je srpski, gde je potreba da se specifira pismo onemogućila korišćenje neutralne kulture, tako da postoje samo 'sr-SP-Cyrl' i 'sr-SP-Latn' a ne i 'sr'. (Lično mislim da je to veoma glupo rešenje, ali tako je kako je.)
Problem je u tome što browseri podržavaju samo 'sr'. Iako Internet Explorer, za razliku od Netscapa i Opere, na prvi pogled dozvoljava da se izaberu i Serbian (Cyrillic) i Serbian (Latin), između njih nema razlike i Request.UserLanguages uvek vraća samo 'sr' -- a ta kultura u .NET-u ne postoji.
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 29.03.2004. u 08:59 - pre 204 meseci
Hvala ti. To za 'sr' i 'sr-SP-Cyrl' sam vec skontao ,tako da kod ispitivanja prvo provjerim da li je 'sr', pa ako jeste, onda postavim na 'sr-SP-Cyrl'. Vjerovatno to treba nekako 'kulturnije' ali je to jedino sto sam znao (ko prizna-pola mu se prasta).
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike' 29.03.2004. u 09:02 - pre 204 meseci
Izgleda da sam zaboravio da kazem,
rjesenje jeste u UTF-8, probao sam i radi.
Hvala jos jednom
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Klijentu se na interfejsu prikazuju 'kuke i motike'

[ Pregleda: 2386 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.