Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Codelgniter: Fatal error

[es] :: PHP :: Codelgniter: Fatal error

[ Pregleda: 2165 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 09:31 - pre 99 meseci
Pozdrav,

Napravio sam sajt uploadovao ga na 000webhost.com, obrisao default.php,i sve bi trebalo da bude u redu ali nije, jer neprestano dobijam ovu grešku:

Code:
Fatal error: Call to a member function result() on a non-object in /home/username/public_html/application/core/MY_Input.php on line 4


E ovde trebam reći da sam kreirao file My_input.php unutar "application/core" i dio njegovog sadržaja zbog kojeg dobijam ovu grešku je sledeći:

Code:
class MY_Input extends CI_Input {
    
    function load_query($query_id) {
        
        $CI =& get_instance();
        
        $rows = $CI->db->get_where('ci_query', array('id' => $query_id))->result();
        if (isset($rows[0])) {
            parse_str($rows[0]->query_string, $_GET);        
        }
        
    }
    
}


Usput da napomenem da je na localhost-u sve radilo bez problema.


Hvala mnogo na eventualnoj pomoći.

[Ovu poruku je menjao drmilun9 dana 03.06.2013. u 10:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:00 - pre 99 meseci
A na 000webhost.com si odabrao free rešenje ili ovo drugo, regularno?

U poruci lepo piše da pozivaš nešto što nije objekat.. pogrešnom metodom..

Ne radim sa codeigniterom ali .. ovaj deo te keca pretpostavljam

Code:

 ... array('id' => $query_id))->result();


Jesu li iste verzije php-a kod tebe u lokalu i na hostu?
I da li imaš uključen error reporting za php/apache (sve, zapravo) u lokalu?

Inače na mnogim freehosting rešenjima, jednostavno nema slobode izbora kao sa komercijalnim rešenjima.

Oš' free host?
Može, evo ti malo prostora, trpaj html/css/js i uradi nešto malo php-a.. i stvarno ispade free..
ali, kad su u pitanju bazice i "frejmworkovi" i sve što čini "kolače još slađim" .. 'ebi ga. Mora da se plati.

Neće na free. Možda je to. Zato pitam koje si rešenje odabrao kod njih.


[Ovu poruku je menjao plus_minus dana 03.06.2013. u 11:11 GMT+1]
about:networking
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:02 - pre 99 meseci
Odabrao sam free domen, ali mislim da nije stvar do domena nego do linux servera.

[Ovu poruku je menjao drmilun9 dana 03.06.2013. u 11:14 GMT+1]
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:16 - pre 99 meseci
Ok.

Domen kao domen. A i serveri takođe. Ako je kod tebe u lokalu apache 2.22.2 a na hostu .. neka brojka niže.. ili nešto novije.. nema neke frke oko toga.
Tu gledaš onda šta ti stoji u htaccess-u i to sinhronizuješ, šta treba, itd.

Ovo je php - error. Nije apache error.

Proveri (pretpostavljam da ti je development okruženje podešeno kako treba) da li ti u lokalu wamp, xamp (šta već koristiš) detektuje i prijavljuje sve greške tokom provere koda, tokom rada uopšte.
Pa ako jeste, a pre toga si obrisao KOMPLET keš, sve, sve... i proverio još jednom, to jest, normalno pokrenuo skriptu, to što si pravio i nema "belaja" na ekranu.. onda zaboravi na free rešenje i lepo plati hosting i šljakaće....

Logika sa daljine.
about:networking
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:24 - pre 99 meseci
Dobro de, ajd kad smo već tu samo mi još reci da li je moguće da se plati mjesečno ili mora na period od godinu dana.
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:33 - pre 99 meseci
Citat:
drmilun9:
Dobro de, ajd kad smo već tu samo mi još reci da li je moguće da se plati mjesečno ili mora na period od godinu dana.


To moraš njih da pitaš.
Nem' pojma.


Da dodam.

Postoje razlike i u php-u, naravno...

Recimo, debugging PHP 5.3.* vs PHP 5.4.*

Provera svih konstanti koje si ti definisao
Code (php):


# PHP 5.3

// Validno, radi
$gdc = get_defined_constants(true);
print_r( var_export($gdc['user'], true));


// Neće da radi, php 5.3 ovo ne može da "hendluje"
print_r( var_export( get_defined_constants(true)['user'], true) );

 


Code (php):


# PHP 5.4

// Validno, radi i jedno i drugo

$gdc = get_defined_constants(true);
print_r( var_export($gdc['user'], true));

# ili

print_r( var_export( get_defined_constants(true)['user'], true) );

 


Ovo je samo jedan, a sigurno ima još primera gde kod koji radi u 5.4, neće u 5.3. ..
about:networking
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:47 - pre 99 meseci
Hvala ti druže na pomoći, mislim da ću prvo uplatiti server. 'ebiga heheh
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 10:51 - pre 99 meseci
Nema na čemu.
Nagađam svo vreme i ja.

Ali, 99.99% sam ubeđen da je u pitanju to.
Free shared host vs Regular shared host.

poz.
about:networking
 
Odgovor na temu

Tpojka
Ratio, Logic

Član broj: 60114
Poruke: 205

ICQ: 491318095


+32 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 11:07 - pre 99 meseci
Znači, friška instalacija CI-ja prolzi, ali u slučaju nekih custom metoda u kodu, pravi grešku.
Tako sam barem povez'o dvije teme?
-A Tpojke su Đuro - šta?
-Osnovne jedinice diverzantskih grupa!
 
Odgovor na temu

Mladjox
Web Developer
Banja Luka

Član broj: 226253
Poruke: 35



+3 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 13:34 - pre 99 meseci
Zbog web hosta nije 100%, glupost je pisati o tome uopste.

Iako sam odavno presao sa CodeIgniter-a na Kohanu, mislim da bi ova funkcija

function load_query($query_id) {

$CI =& get_instance();

$rows = $CI->db->get_where('ci_query', array('id' => $query_id))->result();
if (isset($rows[0])) {
parse_str($rows[0]->query_string, $_GET);
}

}

trebala da izgleda ovako:

function load_query($query_id) {

$CI =& get_instance();

$query = $CI->db->get_where('ci_query', array('id' => $query_id))->row();

if ($query->num_rows() > 0) {
$row = $query->row()
parse_str($row->query_string);
}

}
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 14:11 - pre 99 meseci
^^

Hoćeš da kažeš da su opcije za korisnike na free i na shared hostu iste?
Možda sam izmlatio sa mojih 99.99% ubeđenja, ali da je glupo razmišljati na taj način, "Mićo" - nije.

Free shared hosting je dobar za "html razglednicu" sa par statičnih stranica i toliko.
Osim toga, na shared, plaćenom hostingu koji ja koristim, nema recimo podrške za php_apc ...

Isto tako, verovatno, na tom hostu koji koristim, nema podrške za još par finih stvari, ali to je već druga priča.
about:networking
 
Odgovor na temu

Mladjox
Web Developer
Banja Luka

Član broj: 226253
Poruke: 35



+3 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 15:11 - pre 99 meseci
"Mićo", nisam rekao da su opcije iste, ali sto se tice PHP-a, ili ga server podrzava ili ne, to sto oni iskljuce funkcije kao exec itd. to je druga prica(iskljucene su i na free i na shared hostu) koja je u ovom slucaju nebitna. Free host po meni ni za sta nije dobar, imao ti staticku ili dinamicku stranicu. A usput vidim i da ne razumijes kakvu je gresku izbacio php u ovom slucaju, gresku tipa "Fatal error: Call to a member function result() on a non-object in /home/username/public_html/application/core/MY_Input.php on line 4" PHP ti nece ni u jednom slucaju izbaciti zbog blokirane funkcije na serveru i sl. Evo vam primjer cisto da vidite sta je greska:

function prezime() {
}

$ime = 'mladen';

echo $ime->prezime();

[Ovu poruku je menjao Mladjox dana 03.06.2013. u 16:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 15:32 - pre 99 meseci
Izvini jel možeš malo pojasniti ovu funkciju. Kako bi u finalnoj verziji moja funkcija trebala izgledati?
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 15:37 - pre 99 meseci
Izvini jel možeš malo pojasniti ovu funkciju. Kako bi u finalnoj verziji moja funkcija trebala izgledati?


Oprobao sam i ovu funkciju:


Code:
function load_query($query_id) {

$CI =& get_instance();

$query = $CI->db->get_where('ci_query', array('id' => $query_id))->row();

if ($query->num_rows() > 0) {
$row = $query->row()
parse_str($row->query_string); 
}

}



ali ne radi
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 16:08 - pre 99 meseci
Citat:
Mladjox:
A usput vidim i da ne razumijes kakvu je gresku izbacio php u ovom slucaju, gresku tipa "Fatal error: Call to a member function result() on a non-object in /home/username/public_html/application/core/MY_Input.php on line 4" PHP ti nece ni u jednom slucaju izbaciti zbog blokirane funkcije na serveru i sl. Evo vam primjer cisto da vidite sta je greska:
[Ovu poruku je menjao Mladjox dana 03.06.2013. u 16:30 GMT+1]


Lepo. A ja vidim da ti i ne čitaš šta je napisano pre tvog izlaganja.

http://www.elitesecurity.org/p3305534

Nego, dobro. Nije Es loš za ispumpavanje iz dosade. Definitivno... hey you.. web developere. :)

I zbog čega freehost nije dobar čak ni za "slikovnicu" ..?

Recimo.. dete od 11 -13 godina.. hoće da ima site. A tek je našto napakovao u html-u.
I to želi da podeli sa drugarima iz razreda.. a finansijski, nije dobro.

Gle.. daleko od toga da se ja ne slažem sa tobom oko php source koda, samo, pre nego što ispišeš bilo šta, uzmi i pročitaj bolje malo.


[Ovu poruku je menjao plus_minus dana 03.06.2013. u 17:19 GMT+1]
about:networking
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 16:15 - pre 99 meseci
haha, hvala drugari na savijetima, evo upravo rezervišem domenu ne serveru gdje se zakup plaća, pa onda sBožjom pomoći.

POZDRAV
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 16:25 - pre 99 meseci
Sve i da nije do toga, nećeš pogrešiti sigurno što napuštaš "freehost" vode.


about:networking
 
Odgovor na temu

Mladjox
Web Developer
Banja Luka

Član broj: 226253
Poruke: 35



+3 Profil

icon Re: Codelgniter: Fatal error03.06.2013. u 22:00 - pre 99 meseci
Pojasni mi sta pokusavas da napravis sa ovom funkcijom, pa cu ti napisati "finalnu" verziju. Ova funkcija koju sam vec napisao radi 100% ukoliko ti je dobro sastavljen query_string, ali meni se nesto cini da ti sasvim nesto deseto pokusavas da napravis..


@plus_minus

Ja ovdje ne "ispumpavam" dosadu, nego sam voljan covjeku da pomognem.
A sto se tice free hosta, dobro je da nisi napisao zasto nije dobar da na njega stavim index.php file sa kodom <?php echo "Hello, world"; ?>
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Codelgniter: Fatal error

[ Pregleda: 2165 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.