Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu

[es] :: Access :: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu

[ Pregleda: 2168 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu07.05.2013. u 18:57 - pre 104 meseci
Da li postoji mogucnost kroz Access da pokrenem npr. photoshop
i da radim u pokrenutom programu kroz access formu?????

unapred hvala
spantelic
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu07.05.2013. u 20:14 - pre 104 meseci
moze li...
spantelic
 
Odgovor na temu

pmiroslav
Miroslav
Osijek

Član broj: 57354
Poruke: 298
212.92.210.*



+2 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu08.05.2013. u 08:59 - pre 104 meseci
Dim stAppName As String
stAppName = "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Photoshop.exe"
Call Shell(stAppName, 1)
 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 847

Sajt: https://www.facebook.com/..


+47 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu08.05.2013. u 10:33 - pre 104 meseci
pokretac teme nije hteo samo da iz Access-a pokrene odredjenu aplikaciju u ovom slucaju Photoshop vec i da preko Access-ove forme radi u njemu.
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.100.46-69.q9.net.



+79 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu08.05.2013. u 17:16 - pre 104 meseci
Citat:
pokretac teme nije hteo samo da iz Access-a pokrene odredjenu aplikaciju u ovom slucaju Photoshop vec i da preko Access-ove forme radi u njemu.
Ovo moze, tako sto se koriste polja tipa OLE. U tom slucaju mogu se otvarati fajlovi na disku ili se cak mogu i cuvati unutar .MDB ili .accdb fajla. Pitanje je samo zasto bi tako radili. Ono sto je dao Miroslav je veoma efikasno resenje. Ako bas ne postoji zestoka potreba da se radi drugacije, treba koristiti resenje koje je dao Miroslav.
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu08.05.2013. u 17:37 - pre 104 meseci
FOX028 je upravu, razumeo je moje pitanje, hteo sam da koristim samo access i kroz njega odredjeni program.
da li to moze, i da li neko moze da me uputi na neko resenje....

hvala
spantelic
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu09.05.2013. u 14:16 - pre 104 meseci
Citat:
Zidar:
Citat:
pokretac teme nije hteo samo da iz Access-a pokrene odredjenu aplikaciju u ovom slucaju Photoshop vec i da preko Access-ove forme radi u njemu.
Ovo moze, tako sto se koriste polja tipa OLE. U tom slucaju mogu se otvarati fajlovi na disku ili se cak mogu i cuvati unutar .MDB ili .accdb fajla. Pitanje je samo zasto bi tako radili. Ono sto je dao Miroslav je veoma efikasno resenje. Ako bas ne postoji zestoka potreba da se radi drugacije, treba koristiti resenje koje je dao Miroslav.


ZIDAR: mozes li me uputi kako da ovo odradim...
spantelic
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.100.46-69.q9.net.



+79 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu09.05.2013. u 20:31 - pre 104 meseci
Ovako ide dizajn tabele:


Desni klik na OLE polje:


Inser Object dialog:



Tu mozes da odaberes New ili da se zakacis na postojeci fajl na disku (Open From File).



Ako ima spolje na formi, sve ostaje isto - treba samo d anaucis korisnika da uradi desni klik i da upotrebi insert dialog.

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu10.05.2013. u 15:01 - pre 104 meseci
nisam mislio na ovakav nacin, vec da u accessu odnosno formi postoji
prozorce slicno kao subforma i kad se klikne na njega da mi otvori zeljeni
program u okviru tog prozorceta u okviru koga cu da radim ..
sto znaci da ne izlazim iz accessa
spantelic
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu10.05.2013. u 18:05 - pre 104 meseci
Jel mozda ovako:
Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu10.05.2013. u 19:38 - pre 104 meseci
SLOJ.1973....

nije ova fora, cilj mi je da u prozoru na koji kliknem da mi otvori zeljeni program....

[Ovu poruku je menjao srdjan_kg dana 10.05.2013. u 21:25 GMT+1]
spantelic
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu10.05.2013. u 21:53 - pre 104 meseci
Sad tek ništa ne razumem,otvorio si word dokument,a ovamo želiš fotošop ili ja ne razmišljam u dobrom pravcu?
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu11.05.2013. u 06:48 - pre 104 meseci
Ma bilo koji program (exe), bitno da se otvara kao sto sam prikazao na slici....
spantelic
 
Odgovor na temu

srdjan_kg
srdjan pantelic
kragujevac

Član broj: 158613
Poruke: 80
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu13.05.2013. u 17:36 - pre 104 meseci
znaci definitivno ovo je nemoguce....
spantelic
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Koriscenje bilo koje aplikacije kroz Access Formu

[ Pregleda: 2168 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.