Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!

[es] :: PHP :: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!

[ Pregleda: 4417 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zmilan

Član broj: 7527
Poruke: 51
*.ptt.yu



Profil

icon Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!09.03.2004. u 23:24 - pre 213 meseci
Imam problem sa pokretanjem PHP NUKE... imam instaliran php nuke 7.0, apache 2, mysql4.*, podesio sam po uputstvu za instalaciju parametre i pokrenuo admin.php stranu i dobio sledecu gresku: Fatal error:
Cannot instantiate non-existent class: sql_db in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\php-nuke\html\db\db.php on line 86
Ima li neko predlog za neko resenje ovog problema!!!Hvala!
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!10.03.2004. u 07:57 - pre 213 meseci
Neki fajl nije include-ovan posto ne moze da instancira objekat jer nema definiciju klase (koja se nalazi u tom fajlu). Nisam radio sa phpNukeom, ali mogu da probam da ti pomognem i "ovako napamet":


- nadji fajl u kome je definisana klasa sql_db
- nadji fajl koji includuje svaki fajl skripte. najcesce je to header.php ili (mnogo redje) prepend.php. u njega dodaj sledecu liniju koda (vidi gde vrsi include fajlova i tu dodaj):

Code:
include_once 'adresa/fajla/u/kome/je/definisana/sql_db/klasa';


Poz
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

zmilan

Član broj: 7527
Poruke: 51
*.air.tehnicom.net



Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!11.03.2004. u 07:43 - pre 213 meseci
OK - samo imam problem sto nemogu nigde da nadjem fajl koji sadrzi tu funkciju, kako bih znao sta treba da povezem. Voleo bih ako ima neko ko je koristio php nuke da mi malo pomogne oko toga. No svakako hvala....
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!11.03.2004. u 08:32 - pre 213 meseci
... nisam baš nešto koristio taj nuke, ali sam ga slučajno instalirao pre mesec ili dva, tako da vidim o čemu se radi. Verovatno nije bitno koja je verzija u pitanju...

Ovo što je kod mene instalirano, ima u headeru fajla "db.php" (onaj fajl gde ti se pojavila greška) sledeće
Code:
 *   $Id: db.php,v 1.10 2002/03/18 13:35:22 psotfx Exp $

Dakle, u editoru otvori "C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\php-nuke\html\db\db.php" i proveri da li je ova linija u headeru ista. Pretpostavljam da jeste, pa ću nastaviti tako...

Primetićeš da postoji neka switch konstrukcija, kod mene ovako:
Code:
switch($dbtype) {...

Tu se dalje uvlači jedan od fajlova koji treba definiše klasu sql_db - prema tipu baze. Svi ovi fajlovi nalaze se u istom direktorijumu gde je i db.php (kod tebe znači "C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\php-nuke\html\db\").

Da bi se ovo "inkludovanje" uopšte desilo, potrebno je da promenljiva $dbtype ima vrednost jedne od opcija switcha (case 'MySQL':..., case...).

Pre nego što nastavimo dalje, molio bih da učiniš jedan test. Malo editovanja: pre switch konstrukcije ubaci sledeći kod (znači, na liniju broj 49)
Code:
die ("Tip baze je $dbtype.");

Iskopiraj ovde šta si dobio prilikom provere u nukea u brovseru. Čekam.
 
Odgovor na temu

Dr NIK
Novakovic Marko
BG

Član broj: 19744
Poruke: 132
*.mobtel.co.yu

Sajt: www.mnovakovic.info


+1 Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!11.03.2004. u 09:25 - pre 213 meseci
C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\php-nuke\html\config.php line 51
tu ti se nalazi $dbtype.
U sustini, svaki od drivera za baze podataka(MySQl, Oracle..) ima klasu sql_db koja sluzi za, naravno komunikacijom sa bazom. Posto si ti rekao da imas mysql, onda bi trebalo da znaci da je $dbtype = "MySQL"; Ako jeste, a ne radi uzmi ove fajlove sto sam ti ja dao i kopiraj ih u db folder, kod mene rade!!! Ako nije onda reinstaliraj Php Nuke i uzivaj...

[Ovu poruku je menjao Dr NIK dana 11.04.2004. u 21:23 GMT]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

zmilan

Član broj: 7527
Poruke: 51
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!11.03.2004. u 22:52 - pre 213 meseci
Ovako stoje stvari, Dr NIK sa tvojim fajlovima se ponasa identicno kao sa mojim, tako da to nije u pitanju. Sto se tice predloga od novogKorisnika, probao sam sa umetanjem reda i dobio poruku da koristi mysql, sto bi trebalo da znaci da je sa te strane sve u redu, sta dalje da se radi jer nuke i dalje ne daje znake zivota. Inace zaboravio sam da pomenem da sam pre neku nedelju menjao putanju za biblioteke u php.ini fajlu, jer sam procitao da je to dobro iz bezbedonosnih razloga, sto pretpostavljam da je bitno, kako bi trebala da glasi putanja da bih nuke ukljucio u biblioteku?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!12.03.2004. u 08:16 - pre 213 meseci
Otprilike mogu da kažem kako čačkam da nađem tu bubicu koja ...
- ono što sam ti predložio pa si proverio - provera u switchu je case sensitive - uveri se da ti je javljeno tačno "MySQL" a ne nikako drugačije.
- u switchu idu razni case... - tu za mysql promeni instrukciju "include" u "require" - ako ti je isključeno prikazivanje grešaka a iz nekog razloga fajl nije uključen - ova promena će uloviti grešku i prekinuti skript - i ako je tako lociran je problem.
- ako je to prošlo - prati dalje mysql.php iz istog direktorijuma... Kod mene u headeru o verziji fajla stoji
Code:
 *   $Id: mysql.php,v 1.16 2002/03/19 01:07:36 psotfx Exp $

- rasporedi sledeći kod:
Code:
die ("stigao do 21");
die ("stigao do 24");
die ("stigao do 334");
- svaki die ide na liniju s navedenim brojem.
- testiraj nuke - treba da ga zaustavi prvi die - ako se ovo ne desi - to znači da se uvlači neki drugi fajl istog imena.
- izbriši prvi die na 21. liniji i testiraj nuke: ako ti ispiše "stigao do 24" - onda zaista ne znam iz kog razloga dobijaš poruku (Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: sql_db in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\php-nuke\html\db\db.php on line 86)
 
Odgovor na temu

zmilan

Član broj: 7527
Poruke: 51
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!14.03.2004. u 09:18 - pre 213 meseci
NIsam stigao pre da se javim, iskrsli su neki drugi problemi, hvala na jos jednom predlogu, probacu pa cu da pisem...
 
Odgovor na temu

zmilan

Član broj: 7527
Poruke: 51
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!14.03.2004. u 23:41 - pre 213 meseci
Ovako, resio si mi probel, o kome ne znam da li da pricam jer me je sramota... Sta da radim upropastilo me je programiranje u VB6... problem je dakle bio u tome sto sam ja uporno pokusavao da kazem nuke-u da se konektuje na mysql a ne na MySQL, dakle stvarno bruka, ali navici cu se na to... naravno i morao sam da vratim na podrazumevano trazenje biblioteka, koje sam inace sam menjao... Hvala jos jednom na pomoci...
 
Odgovor na temu

tankimann

Član broj: 22975
Poruke: 9
*.vdial.verat.net

Sajt: www.megastudent.tk


Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!06.04.2004. u 01:51 - pre 212 meseci
huh..
*sajt sam sredjivao u KARATE theme, ali bi sada zeleo izmeniti temu ali da je izmenim
tako da bas ta izabrana/nova theme-a bude osnovna tj. da se ona otvara prvo cim neko
poseti sajt...dok je omoguceno posle svakom korisniku da po zelji bira theme-u
za sebe,naravno!!!
*Onda, kada se ulogujem na moj nalog ispod ima jedan deo koji
sadrzi skrool meni i sadrzi neke linkove kako ta te linkove izmenim??!
*Ovo je sada pitanje za nekoga ko dobro poznaje cod:zelim da ubacim Flash fajl u desni
deo headera.php!imam ovu e-book koja mi to sve opisuje ali i dalje nisam siguran
u koji deo gde ide?! Evo dole 1st deo headera i posle 2nd neki fajl u flashu koji zelim
tu staviti,ako neko moze to da spoji bio bih mu neizmerno zahvalan

deo header.php-a

$header = 1;

function head() {
global $slogan, $sitename, $banners, $nukeurl, $Version_Num, $artpage, $topic, $hlpfile, $user, $hr, $theme, $cookie, $bgcolor1, $bgcolor2, $bgcolor3, $bgcolor4, $textcolor1, $textcolor2, $forumpage, $adminpage, $userpage, $pagetitle;
$ThemeSel = get_theme();
include("themes/$ThemeSel/theme.php");
echo "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">\n";
echo "<html>\n";
echo "<head>\n";
echo "<title>$sitename $pagetitle</title>\n";

include("includes/meta.php");
include("includes/javascript.php");

if (file_exists("themes/$ThemeSel/images/favicon.ico")) {
echo "<link REL=\"shortcut icon\" HREF=\"themes/$ThemeSel/images/favicon.ico\" TYPE=\"image/x-icon\">\n";
}

echo "<LINK REL=\"StyleSheet\" HREF=\"themes/$ThemeSel/style/style.css\" TYPE=\"text/css\">\n\n\n";
include("includes/my_header.php");
echo "\n\n\n</head>\n\n";
themeheader();
}


i sada deo 'nekog' Flash filma koji zelim ubaciti

<object classid=\"clsid27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\"
codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/
flash/swflash.cab#version=6,0,29,0\" width=\"350\" height=\"100\">
<param name=\"movie\" value=\"yourMovie.swf\">
<param name=quality value=high>
<embed src=\"yourMovie.swf\" quality=high pluginspage=\"http://www.macromedia.com/shockwave/download/
index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\"
width=\"350\" height=\"100\"></embed>
</object>


Unapred zahvalan Tane

Prvi sajt studenata Megatrend Univerziteta
http://www.megastudent.tk
 
Odgovor na temu

galer

Član broj: 13039
Poruke: 11
*.vdial.verat.net

ICQ: 159164092
Sajt: www.lextod.com


Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!09.04.2004. u 03:00 - pre 212 meseci
Code:
*sajt sam sredjivao u KARATE theme, ali bi sada zeleo izmeniti temu ali da je izmenim 
tako da bas ta izabrana/nova theme-a bude osnovna tj. da se ona otvara prvo cim neko 
poseti sajt...dok je omoguceno posle svakom korisniku da po zelji bira theme-u 
za sebe,naravno!!! 


Ulogujes se kao admin odes u Preferences pa onda izaberes temu koju hoces u combobox-u Default Theme for your site:
 
Odgovor na temu

tankimann

Član broj: 22975
Poruke: 9
217.26.67.*

Sajt: www.megastudent.tk


Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!09.04.2004. u 03:18 - pre 212 meseci
Da, hvala...

e ...moze li to da mi pomogne u onom sledecem problemu...


da li moze i KAKO...Da u Nuke-u koji upravo sredjujem ubacim vec aktivan phpBB forum? Znaci da ne moraju ljudi ponovo da se registruju i postuju sve poruke ponovo ??!!

Ima li kakve sanse da se to izvede?


Prvi sajt studenata Megatrend Univerziteta
http://www.megastudent.tk
 
Odgovor na temu

tankimann

Član broj: 22975
Poruke: 9
*.vdial.verat.net

Sajt: www.megastudent.tk


Profil

icon Re: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!11.04.2004. u 14:22 - pre 212 meseci
*Vec nekoliko danada pokusavam da installiram SHOUTBLOCK ali bez uspeha, potrebna mi je pomoc jer mi ovde javlja da mi fali "table" ali ja ne znam u cemu sam
pogresio??? Greske koje mi javlja su u admin.php kada kliknem na novonastalu
ikonicu SHOUTBLOCK-a:

Table 'nuke.nuke_quiecom_shoutblock_conf' doesn't exist

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid
MySQL result resource in c:\apache\apache\htdocs\phpnuke\html\includes\sql_layer.php
on line 288
Table 'nuke.nuke_quiecom_shoutblock_conf' doesn't exist

--------------------------------------------------------------
Table 'nuke.nuke_quiecom_shoutblock_ipblock' doesn't exist

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
in c:\apache\apache\htdocs\phpnuke\html\admin\modules\ShoutBlock.php on line 308

--------------------------------------------------------------
Table 'nuke.nuke_quiecom_shoutblock_nameblock' doesn't exist

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
in c:\apache\apache\htdocs\phpnuke\html\admin\modules\ShoutBlock.php on line 348
--------------------------------------------------------------
Zahvalan sam na bilo kakvoj pomoci ...
evo dole sam okacio ove fajlove mozda je u njima main error ...?!

@ADMIN ..treba ovde postaviti jednu temu,samo za probleme u PHP-Nuke a ne da kako god neko postavi neku temu koja se vama ne svidja vi je odmah sklonite,i ne dopustite da covek dobje odgovor na pitanje ??!!!

Unapred zahvalan Tane
Prvi sajt studenata Megatrend Univerziteta
http://www.megastudent.tk
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Poetnicki problem sa PHP NUKE-om, HITNO!!!

[ Pregleda: 4417 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.