Citat:
TVMANIJAK: U svakom slucaju i najlosiji pelet je bolji od vecine drveta.
Evo da mi savest bude cista...
Sto se tice presa od 400000e i onih od 2000e tacno je da ima razlike ogromne u ceni ali nikako ne znaci da je ta razlika ogledana i u kvalitetu. Sto se tice ovih od 2000e itekako mogu napraviti i bolji kvalitet nego one od 400000. Problem u ovoj proizvodnji je tehnologija koja se ne odnosi samo na vlagu i vrstu drveta...Poredjenja radi , svi znaju u srbiji (ili bar oni koji se interesuju za to) celokupan sastav rostilj mesa ali leskovacko je jedinstveno, ne nije u pitanju tajni sastav vec tehnologija. Da je sve u vlaznosti i vrsti drveta , mislite da bi se do tih informacija bas ovako lako dolazilo??? I jos nesto, pazite na vrstu prese koju kupujete jer gotovo niko od proektanata tih presa nema iskustvo u proizvodnji istih... (ili bar ne neko veliko).
Citat:
TVMANIJAK: Evo stvari stoje ovako: Znam dosta o proizvodnji i nacinu proizvodnje peleta i td, nego imam sledeca pitanja:
- cene masina za proizvodnju peleta,
- cena mlina cekicara,
- e sad najbolnija tacka : Da li postoje neki fondovi ili neke subvencije drzave za nabavku tih masina, takodje da li je potrebno prijaviti se kao poljoprivredno gazdinstvo, kad je pravna regulativa u pitanju i da li kostoje krediti na primer na hipoteku i koliko moze uopste da se dobije, ako se pod hipoteku da hektar zemlje? Hvala svima, otvaramo ovu temu jer ozbiljno razmisljam da predjem u privatnike.
Sto se tice tvog znanja o proizvodnji pelleta ne znam iz kog izvora poticu , ako je to citanje po netu kojekakvih uputstava i blogova.. hmmm neces se ti leba najesti od toga.... Nacito se ja kojekakvih gluposti od kvazi strucnjaka koji tako samouvereno deluju, sigurno, a po njihovim izjavama vidim da su jadnici pellet vidli samo na TV-u. (ovo se ne odnosi na nikog sa ovog foruma , niti mi je namera da ikog omalovazim.)
Mislim da bi trebao opet da porazmislis o tome da li ti zaista znas da napravis pellet, a sto se masine tice , cak i ako ne valja znaces to kako da ispravis.