Znaci napon podrazumevan standardom i kolika su dozvoljena odstupanja u % ?
Naime znam da je u Srbiji struja generalno losa konkretno u mojoj okolini napon je oko 190v, veceras je u neko vreme bio i ispod 170 ups za racunar se drao kao blesav dobrih sat vremena.
Posto je u pitanju selo voda je takodje na struju sot ce reci elektropumpa- hidrofor. Rizik od crkavanja uredjaja koji se napajaju strujom je ocekivan. Kakva je odgovornost EPS-a ovde?
Druga stvar zar ja ne trosim vise W zbog smanjenog napona?
Zasto potrosac mora da placa tako nesto ako nije njegova krivica?
Temu pokrecem da bih cuo i druga misljenja,probleme i ideje zasto je do ovakvih stvari uopste dolazi.
Mi smo se vec obratili epsu i njihovo usmenoi obrazlozenje je da ima dovoljno trafostanica u selu u odnosu na broj prikljucaka. Kazu ima i puno neplatisa i divljih prikljucaka u jednom delu sela.
Obe stavke nisu moj problem, uredno placam ono sto potrosim, mozda bih trebao da dobijem neku ozbiljniju povoljnost povodm toga a ne onaj mizerni popust ako platim do 20. u mesecu.
S druge strane neplatise se uredno greju na struju. Divlji prikljucak isto . I jedno i drugo su problem EPSa a ne potrosaca koji placaju ono sto potrose.
Do resenja drzim stalno unimer u jednoj uticnici i zavijam sve jace sijalice kako bih video nesto nocu u sobi a da ne coram bezveze.
http://s3.bitefight.rs/user/bite/88097