Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa charsetom (Podesavanje Apache-a je starije od <META> tagova)

[es] :: PHP :: Problem sa charsetom (Podesavanje Apache-a je starije od <META> tagova)

[ Pregleda: 2137 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Problem sa charsetom (Podesavanje Apache-a je starije od <META> tagova)23.02.2004. u 21:17 - pre 216 meseci
Imam manji problem sa charsetima. Naime, bez obzira koji charset da namestim u META on mi daje ISO-8859-1, a tada ne prikazuje nasa slova. Iz samog browsera podesim charset i sve se prikaze kako treba. Medjutim, cim odem na neku drugu stranicu ili refreshujem postojecu stranicu podesavanja se resetuju i on prebaci na ISO-8859-1.

Problem se desava i u IE i u Firefox-u. Da li postoji neko resenje???

Hvala. Odgovor mi je potreban sto je pre moguce, a najkasnije do sutra (utorak) uvece.

[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 29.02.2004. u 00:24 GMT]
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Problem sa charsetom23.02.2004. u 21:39 - pre 216 meseci
To je vjerovatno do Apache-a. U httpd.conf komentiraj liniju "default-charset ISO-8859-1"
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Problem sa charsetom23.02.2004. u 23:53 - pre 216 meseci
charset iz http hedera je stariji od onog iz html meta zaglavlja.

to u prevodu znači da ako već nemaš pristup http.conf fajlu, moraš da dodaš ovo u svaku tvoju php skriptu

header('ContentType: text/html; charset=UTF-8');

 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Problem sa charsetom24.02.2004. u 15:04 - pre 216 meseci
Hvala ljudi, to je to...
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa charsetom (Podesavanje Apache-a je starije od <META> tagova)

[ Pregleda: 2137 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.