Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme

[es] :: PHP :: Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme

[ Pregleda: 1352 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

radulence84
Radoslav Mladenovic
Student
Svilajnac,Srbija

Član broj: 246603
Poruke: 35
*.3gnet.mts.telekom.rs.



+2 Profil

icon Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme13.07.2011. u 18:23 - pre 120 meseci
Imam sledeci problem.
Napisao sam kod koji bi trebalo da prihvati podatke iz forme i upise u tabelu ali nesto nece da radi
Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

<meta name="description" content="" />

<meta name="keywords" content="" />

<meta name="author" content="" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" media="screen" />

<title>1stWebDesigner PHP Template About Page</title>

</head>

    <body>

        <div id="wrapper">

<?php include('includes/header.php'); ?>

<?php include('includes/nav.php'); ?>

<div id="content">

<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
$con = mysql_connect("upisano ispravno","upisano ispravno","upisano ispravno");


// insert into table
mysql_select_db("upisano ispravno", $con);

$sql = "INSERT INTO vlasnici (vlasnikID, Ime, Prezime, Mesto, fixtel, mobtel, brojgrla)
VALUES (NULL, '$_POST[ime]', '$_POST[prezime]', '$_POST[mesto]', '$_POST[fixtel]', '$_POST[mobtel]', '$_POST[brojgrla]')";

if (!mysql_query($sql,$con))
  {
  die('Error: ' . mysql_error());
  }
echo "Uspesno ste upisali korisnika u bazu podataka.";
echo "Upisite novog korisnika";

mysql_close($con);

}

?>

<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<p>Ime: <input type="text" name="ime"/></p>
<p>Prezime: <input type="text" name="prezime"/></p>
<p>Mesto: <input type="text" name="mesto"/></p>
<p>Fiksni telefon: <input type="text" name="fixtel"/></p>
<p>Mobilni telefon: <input type="text" name="mobtel"/></p>
<p>Broj grla: <input type="text" name="brojgrla"/></p>
<p><input type="submit" name="submit" value="Upisi"/></p>

</form>

</div> <!-- end #content -->

<?php include('includes/sidebar.php'); ?>

<?php include('includes/footer.php'); ?>

        </div> <!-- End #wrapper -->

    </body>

</html>



To nece da funkcionise ali kad odvojim php kod od forme sve radi. Gde gresim?
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.eunet.rs.



+19 Profil

icon Re: Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme13.07.2011. u 19:00 - pre 120 meseci
Dali ispisuje neku grešku ?
Dali ispiše ono "Uspesno ste upisali korisnika..." ?

Na prvi pogled mi deluje ispravno.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

radulence84
Radoslav Mladenovic
Student
Svilajnac,Srbija

Član broj: 246603
Poruke: 35
*.3gnet.mts.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme13.07.2011. u 21:46 - pre 120 meseci
Proverio sam ponovo.Radi sve kako treba ali ima jedan problem.
Kad upise broj telefona, ne upisuje mi nulu.
Npr. 0641235687 u bazu upise 641235687.
Zasto je to tako?
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme13.07.2011. u 21:51 - pre 120 meseci
verovatno ti je polje u bazi INT, prebaci ga u varchar
 
Odgovor na temu

radulence84
Radoslav Mladenovic
Student
Svilajnac,Srbija

Član broj: 246603
Poruke: 35
*.3gnet.mts.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme13.07.2011. u 22:26 - pre 120 meseci
Uradjeno. Hvala puno.

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Gde gresim?Upisivanje u sql preko forme

[ Pregleda: 1352 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.