Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Php i mysql baza podataka

[es] :: PHP :: Php i mysql baza podataka

[ Pregleda: 2862 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Somborski_Fantom
Sinisa Sladic
Sombor

Član broj: 271966
Poruke: 41
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Php i mysql baza podataka01.11.2010. u 15:11 - pre 147 meseci
Ne znam kako da napravim citanje iz baze podataka sa paginacijom (obrnut redosled od unosenja u bazu) ??
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka01.11.2010. u 17:21 - pre 147 meseci
Kada nešto ne znam, ja pokušam da naučim.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Wapx.WS
nezaposlen
beograd

Član broj: 258532
Poruke: 36
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: wapx.ws


Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka01.11.2010. u 22:03 - pre 147 meseci
Napravi jos jedno polje u mysql bazi npr. addtime , i u njega ubacuj svaki put
Code:
$time = time();

Posle izvlacis sa
Code:
mysql_query("SELECT * FROM your_table ORDER BY addtime DESC");

 
Odgovor na temu

Somborski_Fantom
Sinisa Sladic
Sombor

Član broj: 271966
Poruke: 41
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka12.11.2010. u 18:16 - pre 146 meseci
Pa pokusavam da naucim al mi ne ide pa sam trazio pomoc :/ Ja bi da to radim preko id-a e sad sve sam to uradio i stavio obrnut redosled i paginaciju al redosled je od 1 do poslednjeg a ne od poslednjeg do 1
 
Odgovor na temu

milos.z

Član broj: 246338
Poruke: 59
..106.109.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: chaossecurity.wordpress.c..


+3 Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka13.11.2010. u 01:52 - pre 146 meseci
mozes i preko id-a

Code:
mysql_query("SELECT * FROM tabela ORDER BY id DESC");

Free your mind and the ass will follow!
Chaos Security | Exploits | phpAV-v1.1
 
Odgovor na temu

Somborski_Fantom
Sinisa Sladic
Sombor

Član broj: 271966
Poruke: 41
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka21.11.2010. u 12:35 - pre 146 meseci
Kako da ucitam na php strani vreme iz mysql a da bude u nekoj drugoj vremenskoj zoni?
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-1.sezampro.yu.



+33 Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka21.11.2010. u 12:55 - pre 146 meseci
Taj "zahvat" možeš da odradiš direktno u MySQL upitu: http://dev.mysql.com/doc/refma...tions.html#function_convert-tz.

A ako iz nekog razloga ta konverzija mora da bude rešena isključivo u PHP-u, ono što meni prvo pada napamet jeste upotreba DateTime klase. Primeti da njen konstruktor kao drugi parametar prihvata DateTimeZone objekat, kojim možeš da podesiš željenu vremensku zonu.

edit: ako ti više odgovara proceduralan način programiranja, onda je jedan od načina za realizaciju te konverzije vremenske zone nekog datuma kombinacija sledećih funkcija:
http://www.php.net/manual/en/function.date-timezone-set.php
http://php.net/manual/en/function.strtotime.php
http://www.php.net/manual/en/function.date.php
 
Odgovor na temu

Somborski_Fantom
Sinisa Sladic
Sombor

Član broj: 271966
Poruke: 41
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Php i mysql baza podataka12.01.2011. u 11:35 - pre 144 meseci
Hvala puno , reseno :D
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Php i mysql baza podataka

[ Pregleda: 2862 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.