Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koriscenje statickih biblioteka u VS2008 i c++

[es] :: C/C++ programiranje :: koriscenje statickih biblioteka u VS2008 i c++

[ Pregleda: 1281 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dreadknight
Nikola Milosevic
Beograd

Član broj: 113813
Poruke: 66
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.inspiratron.org


+3 Profil

icon koriscenje statickih biblioteka u VS2008 i c++17.07.2010. u 21:17 - pre 137 meseci
Imam jedan problem koji me muci vec 2-3 sata. Napravio sam jednu staticku biblioteku (.lib) od nekoliko fajlova, klasa u jednom projektu, koji koristi malo MFC, dakle bez ikakvog menaged koda. I sad hocu tu biblioteku da iskoristim, da je testiram, prvo u konzolnoj aplikaciji, a kasnije u malo vecom MFC C++ projektu. Medjutim na netu sam nasao od onog da samo treba da dodam referencu i onda uradim #include "MSWord.h" recimo (kako bi radilo u C#, nakon reference samo jedan using), kako mi se zove klasa za kontrolu worda preko COM-a, medjutim ovde mi javlja da ne moze da nadje MSWord.h fajl, dok druga varjanta je rekla da treba da prekopiram .h fajlove u folder preojekta i da ih dodam u taj test projekat, dok ovde baca preko 60 gresaka. Tako da moram ovde da pitam kako se koriste .lib biblioteke u VS2008 u C++. Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

t0d0r

Član broj: 201774
Poruke: 27
178.217.10.*



Profil

icon Re: koriscenje statickih biblioteka u VS2008 i c++17.07.2010. u 21:29 - pre 137 meseci
Ubacis *.h file-ove(kao i za svaki drugi program, u tvom slucaju prekopiras) i dodas staticke biblioteke u
delu: Project>Properties>Configuration Properties>Linker>Input>Additional Dependencies.
Unosis imena biblioteka sa sve extenzijom.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: koriscenje statickih biblioteka u VS2008 i c++

[ Pregleda: 1281 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.