Molim vas odgovorite mi koja je bolja wireless kartica od ove dve,rec je o karticama D-link dwa-556 i Linksys wusbf54g,znam da ova kartica Linksys ima integrisanu antenu od 14db,a za ovu D-link stvarno ne znam od koliko joj je antena....
Za poredjenje si uzeo totalno dva razlicita uredjaja.
Dlink je pci kartica Linksys je usb.
Po meni je jedina prednost (meni recimo i nije) Linksys-a je to sto ima wifi finder sto znaci da mozes na samom uredjaju da vidis gde ima neki signal bez racunara sto u principu i nema neku upotrebnu vrednost osim za prosecnog korisnika.
Dlink podrzava n standard (108mbit) i po meni je bolje resenje ako samo hoces da se povezes bezicno sa provajderom ili nekim drugim racunarom.
Ps:gde si nasao podatak da ova Linksys kartica ima 14db antenu?!
Zivim preko puta brata razdaljine nekih 80-ak metara,hocu da uzimam internet od njega,dele nas,ja mislim 5 zidova,sta mislis,kakav bi mi bio signal sa gore navedenom D-link karticom???
I ja mislim da iako budes imao nekog signala da ce biti slab za stabilan link.
Kada bi mogao bar sa jedne strane stavis neku vanjsku usmerenu antenu i okrenes je prema tvom mozda bi i mogao kroz 2-3 zida da dobijes zadovoljavajuc signal.
Napominjem,mozda jer to zavisi od vise faktora.
Kombinacija koja 100% radi je da na oba kraja postavis antene koje ce se "videti" i onda mora da radi perfektno.