Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?

[es] :: .NET :: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?

[ Pregleda: 2224 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 09:37 - pre 125 meseci
Imam jedan textbox i jedno dugme

Želim da kada otkucam nešto u textboxu i kad stisnem enter da pređem na to dugme.

Koju akciju textboxa da izaberem? Možda textbox1_changed?

Recimo da sam našao tu akciju (, a nisam, nego čekam da mi vi pomognete da je pronađem), šta onda treba dalje da uradim

da bih, kada se stisne enter, da pređe na dugme, to jest da se stisne to dugme?

Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
109.93.146.*



+1 Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 10:45 - pre 125 meseci
Probaj sa textbox1_KeyPress eventom. U njemu hvataj da li si pritisnuo enter.
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 10:58 - pre 125 meseci
Ok, ali još dve stvari.

1. Kako enter da lociram?
2. Kako da stavim da se stisne ono dugme?
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
109.93.146.*



+1 Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 11:09 - pre 125 meseci
Ne znam sad kako ide u VB-u ali u C# bi bilo ovako:
Code:

private void txtText_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
{
    if (e.KeyChar == (char)13)
    {
         // ovde pozoves f-ju koju bi inace pozovao kad bi pritisnuo dugme
    }
}


[Ovu poruku je menjao marko_81 dana 17.12.2009. u 12:21 GMT+1]
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
*.adsl.eunet.rs.



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 12:26 - pre 125 meseci
Ako hoće baš taj event handler ya dugme da pozove mora da mu prosledi dva objekta, object i EventArgs.
Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 12:49 - pre 125 meseci
Android, to mi nije jasno.

Potrebno mi je ovo, hitno.
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 12:57 - pre 125 meseci
Zna li neko ovo da uradi?

Čekam 3 sata, a mislim da nije neka mudrost...
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 13:06 - pre 125 meseci
Uradio sam deo sa enterom.

Sada mi je još samo akcija stiskanja dugmeta potrebna...

Code:
Private Sub TextBox2_KeyUp(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles TextBox2.KeyUp
        If e.KeyCode = Keys.Enter Then
'sta ovde za akciju?
        End If
    End Sub
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
109.93.146.*



+1 Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 13:08 - pre 125 meseci
Tu funkciju koju pozivas kad stisnes dugme izdvoj kao posebnu i pozovi je u KeyUp eventu.
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
82.117.202.*

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 13:12 - pre 125 meseci
Postavis "AcceptButton" property od tvoje forme na to dugme ;)
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 13:28 - pre 125 meseci
Accept button mi ne treba sad.

Ovo je ono što je nedostajalo, akcija -->
Code:
Button1_Click(sender, e)


Code:
Private Sub TextBox2_KeyUp(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles TextBox2.KeyUp
        If e.KeyCode = Keys.Enter Then
Button1_Click(sender, e)
        End If
    End Sub


Postoji mala začkoljica: Kad stisnem enter, izbriše se unos iz tog polja.
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
*.adsl.eunet.rs.



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 14:03 - pre 125 meseci
Probao sam i radi. Trebalo bi da radi, sem ako ti u button_click ne briše to polje.
Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 14:05 - pre 125 meseci
Šta da uradim da se ne bi brisalo?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12619



+4599 Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 14:12 - pre 125 meseci
Button.PerformClick()
 
Odgovor na temu

Rot
Petar Basta
Beograd

Član broj: 244157
Poruke: 8
62.108.102.*



Profil

icon Re: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?17.12.2009. u 14:13 - pre 125 meseci
HahaHa...

Pojma nemate.

Znate li zašto ga nema?

Tek sam skontao posle, pri čuvanju toga u fajl.

Pošto je veličine običnog textboxa, a ja označio kao multiline, onda se pri pritisku na enter extra spusti jedan line dole...

Haha, kako se ranije nisam toga setio...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: [VB 2008] Pritiskom na enter da se uradi prelazak na dugme?

[ Pregleda: 2224 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.