S obzirom da su iPhone naterali da radi sa Windows-om termin "podrska za operativni sistem" moze postati popularna :D
Naravno da je u pitanju kompletan telefon sa operativnim sistemom.
Veoma zanimljiva "borba" operatera. VIP ima znacajnu pomoc Vodafone-a kada su ovakve stvari u pitanju pa im se moze (BlackBerry Storm pa sad Andorid telefon...), ali dok oni ne podignu tehnicki nivo svoje mreze na nivo koji ce omoguciti nesmetano koriscenje punog kapaciteta ovakvih smartphone-ova dzaba sve to i sve se onda svodi na marketing...
Telenor se trudi i rade ozbiljno samo sto izgleda i on postaje malo trom, ali iza njega je ipak neki tehnicki nivo mreze (eto konkretno za ovako jedan online orijentisan proizvod to je vrlo bitno). MTS i tromost su gotovo sinonimi postali...
Sto se tice ponuda ova dva operatera dok ne vidim bas ekonomski deo price, ne bih da kazem sta je bolje. Uostalom svaki pojedinac koji zeli android ce sam po sebi videti. Ja licno ne bih da se ugovorom obavezujem za jednu mrezu i da njihovu karticu drzim u fioci jer nisu tehnicki dorasli ovako necemu... naravno mislim na VIP i data saobracaj. Da oni imaju kapacitete za data saobracaj oni bi valjda lansirali mobilni internet do sada, zar ne. Tako da bih sa strane mreze isao na Telenor ako vec ide ugovorna obaveza barem da se ima neke koristi od toga.
Sto se tice samog aparata, iako sam fan HTCa, razocaran sam njime u poslednje vreme. :( Najvise hardware-ski, software-ski su dosta dobri sa svojim custom-izacijama operativnih sistema (touch Flo na WM) mada videcemo da li ce tako neceg biti na Androidu. Ovaj Samsung model je tehnicki po meni bolji telefon. Samo par stvari koje ga izdvajaju su znacajno bolji ekran (AMOLED, 16M boja), gotovo 2mm je tanji od HTCa, i verovatno najtanji android telefon sa touchscreen-om. Ima bolju kamericu 5MPX prema 3.2MPX, i ima flash (LED, makar to, a HTC nema ni to), a s obzirom da sam korisnik HTC touch HD telefona i Samsung Innov8 mogu reci da se Samsung mnogo bolje pokazao mada izmedju ova dva modela to je i bilo za ocekivati. Samsung Galaxy dolazi sa 8GB memorije ako se ne varam? A HTC?
Jos ostaje baterija koja je podjednakog kapaciteta, nesto malo bolja kod Samsung-a, a tu je jos i stedljiviji ekran. Bas bih voleo da ih vidim uporedo na standby rezimu :)
Da ne bude da samo Samsung ima prednosti, HTC ima nesto noviji procesor mada je radna frekvencija ista. I ima trackball sto se meni licno vise svidja od D-pad-a.
I ima ime koje vise volim mada...
Nema sumnje da sada ima jos onih koji znaju da prave dobre smart telefone.
Eto, to je nekih mojih 5 para na ovu temu.
Zelim Android i gledacu da se upustim u te vode sto pre... :D
Hey man you know I'm really okay...
The gun in my hand will tell you the same!