Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Shutdown, restart

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Shutdown, restart

[ Pregleda: 6680 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Shutdown, restart08.12.2003. u 19:38 - pre 218 meseci
Kako da moj program primeti (i zaustavi ili odlozi za 5-6 sekundi) shutdown/restart proces u Windows-u?

Hvala
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.79.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Shutdown, restart08.12.2003. u 19:58 - pre 218 meseci
windows salje poruku WM_QUERYENDSESSION programima kada se gasi/restartuje. potrebno je da uhvatis tu poruku i odradis sta treba. Ne mozes da odlozis na 5-6 sekundi. Jedino da otkazes (AbortSystemShutdown) ali to povlaci sa sobom neke druge preduslove za koje je pitanje da li ces ih imati...
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Shutdown, restart09.12.2003. u 18:32 - pre 218 meseci
Jel moze to malo preciznije (recimo code, odnosno procedura)?
Plzzzz
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.206.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Shutdown, restart09.12.2003. u 18:53 - pre 218 meseci
U programu u unitu glavne forme dodaj:

Code:

 ....
public
// U public delu glavne forme
procedure Gasenje(var Message: TMessage); Message WM_QUERYENDSESSION;
...

// U implementation delu dodas
procedure TForm1.Gasenje(var Message: TMessage);
begin
     // Ono sto zelis da se uradi kada dobijes poruku stavi ovde
end;
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Shutdown, restart09.12.2003. u 18:56 - pre 218 meseci
Hvala mnogo!

Nisam jos probao, ali znam da ce da radi... Hvatao sam pre neke poruke... nesto kako zameniti celu formu sa captionbar-om... odnosno da form predstavlja caption bar (da mozes da pomeras form)... ali nije ni bitno


HVALA

P.S. A kako da prekinem proces gasenja?
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Shutdown, restart10.12.2003. u 09:41 - pre 218 meseci
E uspeo sam da prekinem...
Ali u stvari on ga odlozi (WinXP)...
Posle 5-6 sekundi mi izbaci "End Program" i sam ga zatvara...

pogledaj kod:
Code:

if directoryexists('a:\') then begin
AbordSystemShutdown('');
showmessage('Yo, imas disketu u floppy-ju'); //nije ovakav originalni kod...
end;


Nesto tu ne stima... kapirao sam kada sam prvo prikazivao poruku pa onda prekidao shutdown, ali i ovako isto izbacuje...
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.173.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Shutdown, restart10.12.2003. u 10:59 - pre 218 meseci
Windows prvo proba "fino" da opomene na gasenje. Oni koji se ne odazovu bivaju ugaseni. Sve ovo moze usporiti shutdown ali ga ne odlaze.
 
Odgovor na temu

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Shutdown, restart28.07.2008. u 21:14 - pre 162 meseci
Da ne pokrecem novu temu postavio bih jedno pitanje...

postoji li mogucnost nekog coda da prinudno ugasi racunara,znaci kao kada se drzi power dugme 5 sec i ugasi se ceo racinar ????
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2675



+76 Profil

icon Re: Shutdown, restart28.07.2008. u 23:21 - pre 162 meseci
> postoji li mogucnost nekog coda da prinudno ugasi racunara,znaci kao kada se drzi power dugme 5 sec i ugasi se ceo racinar ????

Verovatno će ti biti najlakše pomoću JEDI funkcija, PowerOffOS/ExitWindows u JclMiscel.pas. Ne zaboravi da tvoj proces mora imati prava za gašenje računara.
 
Odgovor na temu

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Shutdown, restart29.07.2008. u 20:12 - pre 162 meseci
Da probao sam sa ExitWindows(EWX_POWEROFF,0) iz JclMiscel.pas ali se ponasa kao redovno gasenje win-a a meni treba da odmah iskljuci napajanje.
Ili sam pogresio u necemu ?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Shutdown, restart29.07.2008. u 20:48 - pre 162 meseci
To što pominješ u vezi 5 sekundi zadrške na Power tasteru je čist hardverski shut-down mašine, koji nema nikakve veze sa OS-om. Možda grešim, ali mislim da takav ultimativni 'programski interfejs' ka hardveru jednostavno ne postoji jer bi bio u suprotnosti sa nekim opštim pravilima u funkcionisanju OS-ova.
 
Odgovor na temu

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Shutdown, restart30.07.2008. u 09:21 - pre 162 meseci
Znam da je pritiskom na Power dugme hardverski shut-down mašine ali sam mislio da se mozda moze nekako preskociti Shutdown win-a i da se samo izazove Power OFF.

Moguce je da ne moze.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Shutdown, restart

[ Pregleda: 6680 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.