Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB.NET - Skraćivanje decimala...

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: VB.NET - Skraćivanje decimala...

[ Pregleda: 3204 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
79.101.176.*



+1 Profil

icon VB.NET - Skraćivanje decimala...18.03.2009. u 20:47 - pre 145 meseci
Imam label, u kome pise trenutna opterećenost RAM memorije i to je neki broj, koji iza sebe ima i do deset decimala, npr. #654,34296523#, e mene zanima kako da skratim te decimale, da pise samo 654?
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
79.101.237.*



+987 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...18.03.2009. u 21:17 - pre 145 meseci
Code:

label1.Text = string.Format("{0:###,###,##0}", 654.34296523d);
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
79.101.176.*



+1 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...18.03.2009. u 22:59 - pre 145 meseci
Ne radi, ili ja nisam lepo nesto ukucao, sta treba da pise ovde gde je "654.34296523d"?
 
Odgovor na temu

marko1981
Marko Nikolic
Beograd

Član broj: 123059
Poruke: 144
87.250.50.*



Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...18.03.2009. u 23:07 - pre 145 meseci
Tu treba da stoji promenljiva (Igor je pretpostavio da je tipa double) u kojoj držiš tu opterećenost.

Pogledaj http://www.csharp-examples.net/string-format-double/
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
79.101.233.*



+1 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...19.03.2009. u 16:54 - pre 145 meseci
String.Format("{0:###,###,##0}", Label4.Text)

Tako sam probao i ne moze ;(

 
Odgovor na temu

bocy
Beograd

Član broj: 7508
Poruke: 90
*.adsl-1.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...19.03.2009. u 18:39 - pre 145 meseci
Evo kako sam ja to uradio u C#

promenjliva s je tipa double

label1.Text = s.ToString("0.000");

Tako dobijas da broj pre zareza ima neogranicen broj, a posle zareza je ogranicen na 3 broja

Nadam se da ce ti nesto znaciti.

pozdrav
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
79.101.233.*



+1 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...19.03.2009. u 19:53 - pre 145 meseci
Hvala Bocy, radi...
 
Odgovor na temu

bocy
Beograd

Član broj: 7508
Poruke: 90
*.adsl-1.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...19.03.2009. u 23:12 - pre 145 meseci
Nema na cemu

pozdrav
 
Odgovor na temu

la_bomba
la_bomba
Software developer, -
Novi Sad

Član broj: 183802
Poruke: 10
93.86.61.*



Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...20.03.2009. u 14:19 - pre 145 meseci
Mislim da moze i sa:

label1.Text=s.ToString("n2"); // dve decimale
 
Odgovor na temu

MarkoBalkan

Član broj: 141124
Poruke: 1624
..132.230-dsl.net.metronet.hr.



+19 Profil

icon Re: VB.NET - Skraćivanje decimala...20.03.2009. u 19:28 - pre 145 meseci
za to imaš matematičku funkciju round koja zaokružuje.

ako imaš 2,546 i hočeš na dvije decimale

ne znam napamet
round(broj, broj_decimala)

round(tvoj_broj,2)

dobi češ 2,55

za decimalu broja koristi točku.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: VB.NET - Skraćivanje decimala...

[ Pregleda: 3204 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.