Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"

[ Pregleda: 4949 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.138.EUnet.yu



+1 Profil

icon Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"29.11.2003. u 10:10 - pre 198 meseci
Vidim da niko nije pomenuo, pa rekoh... Zvanicno lansiranje je bilo 11. Novembra. Da bas ne kasnimo mnogo pracenju tehnologije.

Novi Delphi je kompletno okrenut NET platformi, dok se za Win32 razvoj isporucuje i dalje Delphi 7. Delphi 8 se isporucuje u tri varijante: Architect, Enterprise i Professional. Za sada nema Personal varijante.

Dodata je podrska za ADO.NET pristup bazama podataka, ali je zadrzan i BDE, DbExpress i IBX za kompatibilnost unazad.

Architect verzija sadrzi i Developer verzije sledecih baza podataka: MS SQL Server, InterBase i IBM DB2.

Vise informacija na: http://www.borland.com/delphi_net/
 
Odgovor na temu

vujke
Ivan Vujić
Student
Mladenovac

Član broj: 366
Poruke: 244
*.verat.net

Jabber: vujasoft@hotmail.com
ICQ: 318865905


Profil

icon Re: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"29.11.2003. u 15:55 - pre 198 meseci
Kad smo vec kod .NET-a, evo jos nesto

http://bdn.borland.com/article/0,1410,29952,00.html
:: www.cannonballforums.se :: Tuning forum
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13643



+157 Profil

icon Re: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"29.11.2003. u 17:22 - pre 198 meseci
Promaklo mi je ovo, a vidim i da nema mnogo komentara.

Dobro bio je to logičan korak Borlanda, pozitivan u svakom slučaju. :)
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.101.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"07.12.2003. u 12:47 - pre 198 meseci
Komenatara nema jer izgleda da ovde malo ljudi koristi i D7, pa je pitanje koliki utisak ostavlja D8. Po meni korak koji je napravljen ovom verzijom je ravan prelasku iz DOS-a u Windows. Koliko sve ovo znaci Delphi programerima? Po meni, znaci puno. Treba se samo osvrnuti i pogledati druge programske alate: C/C++, VB, Java... Sam Microsoft je potpuno zeznuo svoje programere. Zasto? Zato sto su firma koja je u stanju da godinama gura los proizvod (kao sto je VB) i da odjednom ostavi sve VB programere na cedilu, jer VB.NET predstavlja potpuno nov jezik u donosu na stari VB. Znaci nista od bezbolnog prelaza. C++ sa prosirenjima za NET takodje predstavlja glupost. C# je totalno nov i prakticno zahteva razvoj projekata od nule. Java je pustena niz vodu za sada. Microsoft se reklamira kao firma koja se brine o programerima (ko je gledao onaj mali video sa onim tipom sto vice "Developers, developers..." zna na sta mislim), a onda odjednom kaze: "A sada nesto sasvim drugacije". Naravno u Americi to moze da prodje jer svi gledaju u MS kao u boga. Dobro za nauk, a i dobro da me podseti zasto koristim Delphi.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"08.12.2003. u 04:24 - pre 198 meseci

http://zombie.codewalkers.com/2003/12/01/octane_delphi_for_dotnet


// kolega overflow: to nije lepo :-P
 
Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240
Poruke: 1006
62.108.111.*



+724 Profil

icon Re: Izasao 17.01.2004. u 11:41 - pre 197 meseci
Posle 10 dana zezanja sa Delphi 8 for .NET, mogu samo da se nadam ozbiljnom SP1 za D8. Ono na sta sam obratio paznju je ASP.NET (D8) i doziveo takve frustracije sto se tice IIS-a i vezivanja za bazama podataka. Mada svaka nova stvar stvara otpor stvarno nebi smeo trenutno da se upustim u neki ozbiljniji Web projektat sa ovim. Recimo kada se pojavio Intraweb (D7) uleteo sam u projekat i ako nisam mnogo znao o ISAPI Web programiranju i sve je ispalo super.
Nisam stigao da se igram sa Win.NET aplikacijama, ali izgleda da je tu stvar nesto bolja, narocito je zanimljivo ECO modeliranje aplikacije (UML), po meni izgleda da je tu veza UML model = PROIZVOD dosta jaka, mozda u kombinaciji sa Rational rose, moze da se dobije svasta.
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.179.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"18.01.2004. u 10:52 - pre 197 meseci
Znaci situacija slicna kao kod Borlandovog C# Builder-a, puno bagova. Samo sto ta gomila bagova zvana D8 puno kosta :)
 
Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240
Poruke: 1006
62.108.111.*



+724 Profil

icon Re: Izasao 18.01.2004. u 12:13 - pre 197 meseci
Ima tu i moje slabo poznavanje .NET tehnologije, ali ono sto je sigurno D8 je napustio princip konzistentosti izmedju Design time-a i Run time-a, sto znaci da dok kreiras (recimo Form) editor ili delphi IDE dozvoljava korisniku da uradi svakakve divlje kombinacije, a greske dobijas od IIS-a ili NET Framework-a, a IIS je po zlu poznat sto se toga tice jer neznas na cemu si, recimo ako restartujes IIS sledece startovanje programa moze biti OK i kao onda sve radi.

Sta reci ? , ko radi u Delphi-u, D8 ce ga delimicno razocarati, ali ako iskrsne projekat i prava shushka, onda se stvarno uci i radi, a celu pricu treba ispricati posle.

ZIVELI!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Izasao "Delphi 8 for Microsoft .NET framework"

[ Pregleda: 4949 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.