Sta znam, ja imam na W7 kao hostu instaliran VMware sa XP-om kao guestom i na tom virtuelnom XP-u recimo instaliranu "matoru" V5R15
Isti "neoptimizovani", gotovo ceo trocilindricni linijski SUS motor sa blokom, klipovima, klipnjacama, radilicom (fali glava i bregasta sa razvodom i karter i oprema motora-da ima jos i ovo, nikad se ne bi okrenuo u viewportu :-))-veliki, lose komponovani Catia fajl sa "nabacivanim" features-ima (nisam ga ja radio ;p)) kad se otvori u guest OS-u jedva se rotira u viewport-u, jer iako se kao koristi OpenGL akceleracija i na guestu-on "napravi" neku "jadnu" OGL 2.1 compliant grafiku, emulira je verovatno softverski-verujem da koristi softverski rendering, a ne hardverski kao prava graficka u host OS-u, i to neuporedivo losije radi nego na native OS-u sa hardverskom grafickom kartom... i generalno citava Catia radi dosta jadnije-iako je ukljucena hardverska virtuelizacija na procesoru u BIOS-u
Dok bi recimo v5r15 "letela" na Hostu, kao sto lepo radi i novija v5r20 i sa tim velikim, neoptimizovanim fajlom
To je neko moje licno iskustvo s virtuelnom masinom i istim kompom kao hostom i guestom
Tako da je ipak mozda za "ozbiljniji" rad u V6 bolje nabaviti recimo neki Intel Atom ili Amd Brazos/Trinity baziranu platformu sa integrisanom grafikom za server, sa nekom mini ITX plocom u malom kucistu (ovo sto prodaju kao male Home Theatre PC masine za ispod HDTV-a) ili neku stariju fizicku makinu koristiti kao server, a svoju aktuelnu "zverku" kao klijent masinu za Catiju V6
Ove male kompletne makinice ionako stoje po ceo dan ispod TV-a, tihe su, ne trose puno, rade non-stop ako treba bas kao i pravi serveri, u ovom slucaju sasvim fino mogu da posluze i kao V6 server, a cene su im mozda tipa 140 jura...naravno, tu je i opcija da se sastavi od polovnih delova dovoljno "jak" server za Enoviju
Ja bih verovatno pravio takvu kombinaciju, a za testiranje svakako moze da se proba sa virtuelnim masinama, ali pitanje je kako ce virtuelni guest "terati" zahtevni program na istom hostu sa emuliranom grafickom kartom.
Uostalom, ko prvi proba, nek javi jel secka :-)
The eye through which I see God is the same eye through which God sees me; my eye and God's eye are one eye, one seeing, one knowing, one love.