Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoć oko LoadPicture

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoć oko LoadPicture

[ Pregleda: 2081 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dilber
denis sarvan
informatičar, trenutno ne radim

Član broj: 203783
Poruke: 8
92.36.187.*



Profil

icon Pomoć oko LoadPicture13.01.2009. u 04:30 - pre 169 meseci
Naime, evo u ćemu je problem, ja sada imam u jednom folderu (tačnije u folderu odakle pokrećem i exe fail aplikacije) 100-tinjak fotografija različitog formata (.jpg, .bmp, .gif), kao što se u donjem dijelu cod-a može vidjeti ja mogu listati ili jpg ili bmp a sve nakon što izvršim promjenu u cod-u, ja bih htio dok te fotografije listam pomoću tipki koje sam formirao (Previous i Next) da mi se listaju fotografije bez obzira koji je format u pitanju. Moram pomenuti da ne koristim CommonDialog kontrolu, što mi je jako zgodno, jer ne moram da svaki put klikam na dugme Open pa da otvaram folder i tražim te fotografije, ovako imam 2 dugmeta Next i Previous i listam te fotografije, samo je problem što u određenom trenutku mogu listati samo jedan format tj. onaj format koji je definisam u cod-u. Pokušavao sam razlićite kombinacije, međutim nije išlo. Ukoliko neko ima iskustva sa ovom vrstom cod-a molio bih za pomoć da mogu umjesto jednog formata fotografija "čitati više formata", znaći da mi se lista fotografija za fotografijom bez obzira u kome je formatu.. Hvala


Dim jpegfile As String
JPEGFile = (direktorij & txtbarcod & ".jpg")

Picture1 = LoadPicture(JPEGFile)

Opis prethodne dvije linije cod-a

jpegfile = (folder u kojem se nalaze fotografije & txtpolje u koje se upisuje naziv fotografije iz baze & sve datoteke formata JPG)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.eunet.rs.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: Pomoć oko LoadPicture15.01.2009. u 17:42 - pre 168 meseci
Ovo si mnogo prosto uradio, ako bi uneo te slike u bazu bilo bi mnogo bolje, al evo ti jedno banalno resenje...

Code:
Dim jpegfile As String
JPEGFile = (direktorij & txtbarcod & ".jpg")
Picture1 = LoadPicture(JPEGFile)
If Picture1.Picture = 0 Then
JPEGFile = (direktorij & txtbarcod & ".bmp")
Picture1 = LoadPicture(JPEGFile)
End If
 
Odgovor na temu

dilber
denis sarvan
informatičar, trenutno ne radim

Član broj: 203783
Poruke: 8
*.europronet.ba.



Profil

icon Re: Pomoć oko LoadPicture16.01.2009. u 12:31 - pre 168 meseci
Hvala na pomoći, sinoć sam ti htio odgovoriti i nešto me komp zezao.
Pokušavao sam ovaj kod što si mi napisao implementirati sinoć, i nisam mogao nikako, jednostavno kada loadiram samo jedan format slike on to čita bez problema. Znaš, Aleksandre izabrao sam ovaj naćin loadiranja zato što je mnogo jednostavnije (samo prekopiram slike u folder i to je to) kao što si mogao vidjeti naziv slike je isti kao šifra slike u bazi, tako da na osnovu šifre (koja je identićna nazivu faila) slike jako brzo loadiram i jednostavno fotografije samo iskopiram u folder, ...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.eunet.rs.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: Pomoć oko LoadPicture16.01.2009. u 14:51 - pre 168 meseci
ajd uploaduj projekat molim te, da ne sastavljam sve sad...
 
Odgovor na temu

dilber
denis sarvan
informatičar, trenutno ne radim

Član broj: 203783
Poruke: 8
92.36.164.*



Profil

icon Re: Pomoć oko LoadPicture18.01.2009. u 04:18 - pre 168 meseci
Evo ja sam uradio upload ovog faila, a nisam siguran da li je prošlo jer mi je javilo kao na kraju bila neka greška. Ipak mislim da je OK, jer sam ga ja probao skinuti. Hvala ti i pozdrav.

[Ovu poruku je menjao dilber dana 18.01.2009. u 05:35 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao dilber dana 18.01.2009. u 05:37 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.eunet.rs.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: Pomoć oko LoadPicture18.01.2009. u 15:05 - pre 168 meseci
Code:
Private Sub Listaj()
    JPEGFile = (direktorij & txtbarcod & ".jpg")
    nemaslike = (direktorij & "nofoto.jpg")
    On Error Resume Next
    Err = False
    picViewX.Picture = LoadPicture()
    picViewX.Picture = LoadPicture(JPEGFile)
        If Err Then
           Err = False
           JPEGFile = (direktorij & txtbarcod & ".bmp")
           picViewX = LoadPicture(JPEGFile)
           If Err Then
              Screen.MousePointer = vbNormal
              picViewX.Picture = LoadPicture(nemaslike)
           End If
       End If
End Sub
 
Odgovor na temu

dilber
denis sarvan
informatičar, trenutno ne radim

Član broj: 203783
Poruke: 8
92.36.151.*



Profil

icon Re: Pomoć oko LoadPicture19.01.2009. u 00:11 - pre 168 meseci
To je ono što sam tražio. Nemam komentar. Bio sam tako blizu, a tako daleko! Ipak, da nije osoba poput tebe bio bih još dalje od rješenja. Hvala ti puno. Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoć oko LoadPicture

[ Pregleda: 2081 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.