Citat:
Opstinu ne interesuje dali vi zaista radite u tom vasem sedistu firme ili ste na terenu.
Kakva je to opština koju ne zanima u kakvim uslovima neko radi - pa kako onda imaju pravo da zacepljuju istu vrednost takse i onom ko živi kao podstanar pa mora da radi na terenu kako bi zaradio neku crkavicu i platio prvo stanarinu, pa doprinose i poreze i onda još traži da plati neku taksu za parče papira koje "mora da zalepi na sanduče" i onom koji živi u luksuznom stanu i koji registruje firmu da bi prikrio svoje mutne radnje ...
Citat:
...nece vas niko dirati ako nisu u pitanju neki veliki iznosi i ako ne zaradjujete neke velike pare.
Pa ako neko prati moj račun videće da nikad nisam imala više od 1000-2000 dinara preko onoga što inače moram mesečno da izdvojim za porez i doprinose, pa kad to uplatim ostane mi neka sića koju povremeno iskoristim za papir za štampač ili toner i sličan potrošni materijal koji koristim) - zašto me onda diraju i šalju mi rešenja za firmarinu kad nemam para (zar je moguće da neko kontroliše moj račun u banci?) - ako poreska služba ima samo uvid u to da li redovno izmirujem potraživanja za porez i doprinose.
Sve u svemu ne bih trebala da brinem jer se po računu vidi da nemam skoro nikakav promet (ionako već četiri godine radim samo kako bih overila zdravstvenu knjižicu)
Citat:
Princip je svuda isti, prvo plati pa se zali ako hoces, a ako ne platis idu ti kamate, a da se zalis to ce da te kooooosta podoooosta pa mozda za nekoliko godina resis sudski spor a u medjuvremenu te obidje jos nekoliko njih sa jos nekoliko slicnih kazni pa vidi gde si.
Pa pošto nemam para ni da platim nemam para ni da se žalim, ni da platim advokata, a do sad (4 godine) niko nadležan za ovo o čemu pričamo nije dolazio ni da vidi gde stanujem i kako radim i šta radim. Samo mi ubace u sanduče neko rešenje, (iako nemam istaknutu firmu ni na sandučetu) i iako na rešenju piše da je "lična dostava" - dakle i tu oni čine propust. Dakle niko me ne obilazi - samo na kvarno ubaci rešenje ili obaveštenje u sanduče.
Zaključak: Samo da saznam kako bih mogla da overim zdravstvenu knjižicu a da ne moram da plaćam doprinose ovako kako sam redovno činila predhodne 4 godine. Ne daj bože da se razbolim, jer moja deca su još mala, ne mogu da me izdržavaju a i da su veća ne bih im to dozvolila. Samo dok ih isškolujem da mogu da žive od svoje zarade, ja ću dotle morati da radim "na crno" - a nakon svega nek me odvedu u zatvor, što nisam plaćala harač opštini - pod stare dane biće mi dovoljan krevet i hrana - jer u osnovi to su bazične potrebe a sve ostalo je "nepotrebna nadogradnja".