Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva

[es] :: Java :: Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva

[ Pregleda: 2019 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Calypso
Aleksandar Sibincic
Banjaluka

Član broj: 12955
Poruke: 18
*.5.14.vie.surfer.at.



Profil

icon Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva23.04.2008. u 21:24 - pre 171 meseci
Nemojte se smijati mom problemu, mada i meni izgleda smijesno ali nikako da se snadjem. Uglavnom, dobio sam jedan zadatak za operacije nad kompleksnim brojevima. Ja sam uradio i klase i metode, ali mi se javlja jedan problem.
Naime, u zadatku se kaze da se unese bilo koliko pozitivnih brojeva, i onda se iz te linije gdje su uneti brojevi citaju Int i vrse operacije sa njima. Ja znam kako npr za odredjen broj brojeva to funkcionise ali ne znam kako funkcionise kada je nepoznato koliko se parametara unosi. Pokusao sam pomocu scannera i while (sc.hasNextInt()) ali mi komp ustopa. Pokusao sam pomocu if (sc.hasNextInt()) { ... if (sc.hasNextInt()){.... i tako recimo 10 puta ali ako ja u liniju dam podatke za recimo samo 6 brojeva on nece zapoceti sa radom dok ne ubacim i ostale.Ja bih bio veoma zahvalan kad bi neko napisao jedan jednostavan program pomocu kojeg se sabira zbir proizvoljno unesenih brojeva, s tim da nije poznato koliko je to brojeva. Cisto da malo skontam taj princip :D
Unapred zahvalan
...i shvatite da sam ja uvjek u pravu :)........
 
Odgovor na temu

grizzly
Beograd

Član broj: 7978
Poruke: 262



+4 Profil

icon Re: Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva23.04.2008. u 22:02 - pre 171 meseci
Pa nisam nika radio sa skenerom ali moze npr ovako.


Napravis BufferedReader za klasicno ucitavanje sa tastature i procitas samo jednu liniju

123 345 56 1432 456 34 3456

to ti je sat String str

sad kazi String[] nizS = str.split(" ")

i dobices niz Stringova taman koliko ih ima u toj liniji, pa sad jedan po jedan pretvaraj u int

int broj = Integer.parseInt(nizS)

... i dobio si niz intova prozivoljne duzine unet sa tastature...
 
Odgovor na temu

Calypso
Aleksandar Sibincic
Banjaluka

Član broj: 12955
Poruke: 18
*.5.14.vie.surfer.at.



Profil

icon Re: Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva23.04.2008. u 22:46 - pre 171 meseci
Hmmmm... Koliko se ja razumijem u java cod (a ne razumijem se bas najbolje :D ) to se svodi na ovo isto sa skenerom
if (sc.hasNextInt()){
a = sc.nextInt();
}

Sta ako unesem hiljadu brojeva? Ne mislis valjda da ih svih 1000 "cupam" iz Stringa pa da ih posebno sabiram.
...i shvatite da sam ja uvjek u pravu :)........
 
Odgovor na temu

grizzly
Beograd

Član broj: 7978
Poruke: 262



+4 Profil

icon Re: Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva24.04.2008. u 09:31 - pre 171 meseci
Pa sta hoces ako ti to radi?

Ne cupas ih vec odjednom dobijes niz Stringova, prebacis u intove i cepas. Ako ti je lakse mozes i jedan po jedan...
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pocetnicki problem - ucitavanje brojeva

[ Pregleda: 2019 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.