Za fakultet sam prevideo, izvinjavam se i prihvatam kritiku. Doduse, telekomunikacije mogu biti na ETF-u, VETS-u, Visoj PTT, nekoj privatnoj skoli/faxu al' nebitno sada.
Za drugo sta da kazem osim da nema niceg loseg da se neko slaze sa nekim, zar ne? A bolje je bar nesto napisati nego ono cuveno quote + "Word." To je uostalom posao moderatora, da procisti temu ako smatra da je nesto visak. Po meni poklapanje misljenja moze samo da koristi onome ko cita ovu temu, tj. lakse ce se odluciti izmedju Pros & Cons.
Poz
Citat:
marko37: Apsolutno netačno, iz ličnog iskustva.
Nakon što sam napustio prvu firmu, počeo sam da tražim posao. Naravno, javljao se na sve konkurse, na sve oglase, itd, itd, ali nikakvog odgovora sa druge strane nije bilo. Makar i odgovor da sam odbijen. I posle dva - tri meseca odlučim se da pošaljem CV mailom na adrese dve firme za koje sam procenio da bi mogli biti zainteresovani za mene. Posle pet minuta (!) dobio sam poziv od prve firme, a sat vremena kasnije i od druge. To je recimo bio utorak. U četvrtak sam bio na razgovoru kod prvih, a u petak na razgovoru kod drugih, a u ponedeljak sam počeo da radim. Posao koji sam dobio je X puta bolji od svih poslova za koji su bili raspisani konkursi.
Štaviše, s obzirom da sam u međuvremenu bio zadužen i za primanje novih ljudi, imao sam priliku da stvar sagledam i iz tog ugla. Kad malo razmislim, interesantniji je kandidat koji se javi za posao nevezano za konkurs zato što ga zaista interesuje delatnost firme. Na raspisane konkurse se uglavnom javlja veliki broj mediokriteta koji jure bilo kakav posao.
Znači, ako ne tražite posao samo posla radi, potrudite se i pokažite inicijativu. Nije bitno ako vas i odbiju, barem ste pokušali. A posle prvog ili drugog posla, ako ste dobri, stvari idu kudikamo lakše. Tad obično posao traži vas.
Kao sto si napisao, iz
licnog iskustva... mozda je to izuzetak.
BTW, odgovori se ne dobijaju za prvi krug konkurisanja, tu se vrsi selekcija samo na osnovu CV-jeva... cak to mnogi i navode da ce odgovor dobiti samo oni koji prodju u naredni krug.
Super svakako sto si na taj nacin nasao bolji posao... nikad se ne zna u kom grmu cuci zec ;)
"Na raspisane konkurse se uglavnom javlja veliki broj mediokriteta koji jure bilo kakav posao." - tacno, ali zato se i gledaju CV-jevi pa dobar broj mediokriteta otpadne u startu..
Nego ja da raspisujem konkurs gde se javi mnogo onih koji apsolutno ne ispunjavaju osnovne uslove konkrusa, sve bi pozvao i ocitao lekciju da to ne rade ubuduce i zatrpavaju mailbox neke firme... ako pise uslov vozacka dozvola sta ima da se javljaju oni koji je nemaju?! Ako pise uslov znanje engleskog jezika, oni sto znaju jedva maj nejm iz isto ne treba da se javljaju. Znanje racunara - ECDL. Itd.
Secam se pre par god, za jednu danas poznatu hardware-sku domacu kompaniju sam bio pozvan na razgovor, gde se u sali pojavilo 50-ak ljudi veoma razlicitih karaktera, odnosno bas ti 'mediokriteti' koji traze bilo koji posao.. greska poslodavca je bila sto nije imao ostrije uslove na konkursu, pa je 40/50 njih odmah samovoljno izaslo kada su culi opis radnog mesta i potrebno znanje/iskustvo... bio je to prizor kao sa buvljaka, mislim da polovina tih ljudi nikada nije ni selo za internet, a kompjuter su koristili iskljucivo za igrice, i to Hearts. :)