Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da browser sam prelomi tekst?

[es] :: Web razvoj :: Kako da browser sam prelomi tekst?

[ Pregleda: 3730 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Kako da browser sam prelomi tekst?19.03.2008. u 14:36 - pre 199 meseci
U jednom delu stranice hoću da prikažem neki tekst, recimo u jednoj ćeliji koja je široka 50 piksela. Ako je tekst predugačak ćelija se jednostavno poveća, a ja hoću da se tekst prelomi u novi red tako da širina ćelije ne bude narušena.
Jel može to nekako da se uradi, ili moram kroz kod( C#, ASP.NET), "ručno" da proveravam dal' je tekst predugačak pa da dodajem <br/> tag?
 
Odgovor na temu

mizob

Član broj: 13465
Poruke: 1108
*.rcub.bg.ac.yu.



+5 Profil

icon Re: Kako da browser sam prelomi tekst?19.03.2008. u 14:56 - pre 199 meseci
Jesi li stavio da je ta celija fiksne duzine?
pr:

Code:

<td width="50px"> Text.... </td>


 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+711 Profil

icon Re: Kako da browser sam prelomi tekst?19.03.2008. u 14:56 - pre 199 meseci
http://www.w3schools.com/css/pr_tab_table-layout.asp
 
Odgovor na temu

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Re: Kako da browser sam prelomi tekst?19.03.2008. u 15:32 - pre 199 meseci
Da, znam za to. Dakle namestim da se reči prebacuju u novi red ako ne mogu na primer obe reči da stanu u jedan, ali problem je ako imam jednu, dugačku reč koja zbog svoje dužine ne može da stane u jedan red, browser poveća veličinu tabele/ćelije da bi prikazao celu tu reč. A ja sam hteo postići da se tabeli ne menja veličina već da se i takva reč prelomi. Isto kao što na primer radi tekst-box kontrola...

Može li to?
 
Odgovor na temu

gorancir
Goran Ćirković
Beograd

Član broj: 20647
Poruke: 252
*.beogrid.net.

Sajt: www.internetsolutions.co...


+1 Profil

icon Re: Kako da browser sam prelomi tekst?01.04.2008. u 00:35 - pre 198 meseci
To što ti hoćeš neće moći običan html. Jer ako kojim slučajem

Code:
<div style="width:50px; background-color:#CCCCCC">
Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
</div>


taj div će ti biti širine 50px, ali tekst i dalje prelazi preko njega, a tabelu, složili smo se razvuče. Ovde php rešava problem. Ručno ispitaj koliko max karaktera staje po redu a da ne narušava izgled tabele, pa napraviš funkciju koja ispituje dužunu reči (reč po reč, niz od svih reči sa graničnikom <SPACE>) i ako je ta dužina > x onda umetneš <br/> posle x-og karaktera... Jedino je problem ako i posle preloma, ako je taj ostatak duži od x karaktera, mada možeš još jednom da ispitaš ili napraviš neku petlju...
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Kako da browser sam prelomi tekst?

[ Pregleda: 3730 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.