Citat:
cirko: Ovo sto hoces je modeliranje LANCANIKA a ne zupcanika
Baš sam to htio reći..
hoću reći, kupim kartu za autobus i udjem u voz, kondukter kaže to nije karta za voz, ja kežem nije bitno bitno je da se kotrlja...ako si mašinac, onda nemam komentar...
Citat:
Coboco: da, lancanika... pogresio sam... a ti kao strucnjak... odmah si mi dao odgovor... prema tome... ne pravi se pametan.... nego ako znas postuj
Nije strašno što si pogrešio, al takvim pristupom ovdje možda i ne dobiješ odgovor.
Citat:
Bata1981: Pa ja stvarno ne mogu da verujem....u svakoj knjizi iz masinskih elemenata ili EK,pa cak i u knjigama za rezne alate imas glodalo za lancanik i detaljan crtez lancanika imas proracun zupcanika,lancanika.....imas i crtez sa merama,pa ti to prilagodis svom proracunu jeste malo duzi put ali.....nacrtaj ga,skiciraj na papiru pa ga onda modeluj u INVENTORU ili nekom drugom programu.MD6 koji sam nekada davno koristio imao je sablone proracuna za lancane i kaisne prenosnike.Ne znam sta ti je tacno problem da li znas kako neki lancanik ili kaisnik izizgleda u prostoru a ne znas da ga modelujes ili obrnuto,sto je po meni daleko veci problem.
nie bitno da l je inventor, MDT ili neki treći softwer, pitanje je da li imaš skicu na papiru tog lančanika ili imaš u glavi barem predstavu kako treba izgledati samo ga preneseš na ekran, vrlo jednostavno