Citat:
Jesi probao nekad da registrujes neki patent u USA?
Vau, uhvatio si me ... Nisam, naravno ... Nikada nisam ni bio u Americi ...
Šta tvoj komentar zapravo treba da znači? Da je teško da se u Americi patentira nešto? Da je to dugotrajan proces? Ako je to, onda si promašio temu ... Ja sam govorio da je u Americi
moguće patentirati bilo šta. Nisam komentarisao sam proces dobijanja patenta. Ako pogledaš malo šta je sve u oblasti IT-a patentirano uvidećeš i sam da je to činjenično stanje. Ako pogledaš šta je sve ostalo u Americi patentirano (npr. patent D215690 ;) lako ćeš razumeti poentu moje opaske.
Citat:
Jos gore ako su tekovina kloneri i Replica OS-evi :)
Tebi Linux i slični OS-i baš idu na živce, a?
Citat:
Citat:
Tužba je vezana za patent koji opisuje rad sa više workpace-ova koji međusobno komuniciraju ... OK, zato se i može tužiti neki Linux vendor ali ne i M$ (ja nešto i ne videh da Windows ovo podržava ;). Crnjak je što sam 100%-no siguran da je ceo koncept primenjivan još mnogo pre tog patenta br. 5,072,412 na HP-ovim i SUN-ovim radnim stanicama.
Eto, ako ti to znas - sigurno to znaju i Novell & Co, pa nema zime ;-)
Što je tiče Novell-a, baš me briga ... Kusali su čorbu zajedno sa M$-om, sada neka vide šta će.
A, onako, na prvu loptu, Motif (a potom i CDE) su blatantno pokrali dizajn korisničkog interfejsa od Džobsovog NeXTcube (ugledao tržište '88), a već je NeXTcube imao "multiple workspaces" mogućnosti. VMS i prethodni rad u PARC-u i ko je koga tu sve krao, bolje je i ne pominjati. Imajući u vidu da je predmetni patent odobren '91. (premda zahtevan još '87.) cenim da nije naročito teško uvideti da će, budući da su svi spomenuti gotovo u isto vreme imali prilično slična rešenja, slučaj biti vrlo zanimljiv. Mada, ako se Apple već nagodio sa IP Innovation (tužba iz aprila ove godine), verovatno će i RH i Novell (pa, MS je tu bar obećavao kule i gradove). IP Innovation je klasičan "patent troll" entitet, njima presuda i slanje poruke na taj način i nije bitna, u pitanju su pare. A, zapravo, u ovoj igri, nikako ne mogu da se otmem utisku da su zapravi samo pioni u rukama većih igrača (čitaj M$) i u zavisnosti od toga šta oni misle o svemu tome, može se svašta izdogađati.
Ako treba, nema potrebe ...