Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Include da li to moze

[es] :: PHP :: Include da li to moze

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4110 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

[email protected]
WwW - Nis,Bg

Član broj: 57064
Poruke: 367
77.46.251.*



+6 Profil

icon Include da li to moze03.08.2007. u 03:21 - pre 182 meseci
Dobro Jutro Prijatelji

Imam jedan mali problem koji me koci, a to je da ne mogu da pozovem php stranu, koja se nalazi u trecem folderu. Na primer ovako:

Neka se zove test.php i u njemu je napisano ovo
Code:

<?php
     include "test/test_1/page.php";
?>


A u page.php imam sliku
Code:

<img src="img.GIF" width="27" height="32" />


Problem je sto ne mogu da vidim sliku .

Unapred vam HVALA
Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.yu.



+256 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 06:09 - pre 182 meseci
Ili nemas sliku na tom mestu ili nemas privilegije da procitas liku, ili ti je pogresan naziv slike (mala/velika slova).

U svakom slucaju ili ukljuci error reporting (pogledaj ini_set funkciju) ili pogledaj logove od php-a (ako logujes, ako ne - podesi u php.ini)
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
77.46.252.*



+11 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 08:49 - pre 182 meseci
Kada iz browsera otvoris dokument, a slika se ne ucita, deni klik an sliku pa properties i vidi n akojoj pitanju browser trazi sliku pa proveri a li se ona zaista tamo i nalazi...

Kada radis include, relativne putanje se racunaju u odnisu na dokument koji je include-ovao drugi dokument, a ne u odnosu na include-ovani dokument.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
91.150.104.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 08:52 - pre 182 meseci
Možda je nešto od sledećeg:

1) slika je u /test/test_1/img.GIF a treba da bude u /img.GIF
2) slika je u /img.gif a pozivaš je kao /img.GIF (na unixolikim sistemima img.gif i img.GIF nije isti fajl)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[email protected]
WwW - Nis,Bg

Član broj: 57064
Poruke: 367
77.46.251.*



+6 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 13:58 - pre 182 meseci
Citat:
broker: Kada iz browsera otvoris dokument, a slika se ne ucita, deni klik an sliku pa properties i vidi n akojoj pitanju browser trazi sliku pa proveri a li se ona zaista tamo i nalazi...

Kada radis include, relativne putanje se racunaju u odnisu na dokument koji je include-ovao drugi dokument, a ne u odnosu na include-ovani dokument.


Kad idem desni klik na sliku pa properties, putanja nije gde se nalazi slika /test/test_1/img.gif vec samo img.gif.
Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
91.150.104.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 14:11 - pre 182 meseci
Pa da, tako je i logično
Nemoj sliku da ubaciš u /test/test_1/ nego u /
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[email protected]
WwW - Nis,Bg

Član broj: 57064
Poruke: 367
77.46.251.*



+6 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 16:03 - pre 182 meseci
Citat:
Nemanja Avramović: Pa da, tako je i logično
Nemoj sliku da ubaciš u /test/test_1/ nego u /


Hoces da kazes da sve slike koje imam postavim u root to mi ne odgovara.
Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Include da li to moze03.08.2007. u 16:14 - pre 182 meseci
Ma samo promeni putanju do slike (u <img src="putanja_do_slike/img.gif"), nije li to logicnije??
 
Odgovor na temu

[email protected]
WwW - Nis,Bg

Član broj: 57064
Poruke: 367
77.46.251.*



+6 Profil

icon Re: Include da li to moze04.08.2007. u 17:00 - pre 182 meseci
Pozz

I dalje imam isti problem kada include ili require, deo strane gde se nalazi slika i deo text-a koji se vidi ali slika Ne. Ja imam resenje za moj problem ali nije pregledno i sve za zavrsava u root, dok ja hocu da sve lepo raspodelim po folderima.

I HVALA NA POMOCI DO SADA I UBUDUCE
Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
77.46.245.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Include da li to moze04.08.2007. u 19:29 - pre 182 meseci
Imaš dva rešenja:

1) Slike prebaciš u root
2) Slikama promeniš putanju da učitava iz željenog foldera
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Schmidt
RHCE

Član broj: 80784
Poruke: 647
*.poen.net.



+10 Profil

icon Re: Include da li to moze06.08.2007. u 11:25 - pre 182 meseci
Po tvom kodu slika mora biti u istom direktorijum u kojem i page.php

Dakle, mozhesh uraditi sledecje:
u root prezentacije napravish direktorijume za slike:
images_1
images_2
images_3 itd.
pa cjesh imati rasporedjeno po direktorijumima kako si htio.

A kad pozivash sliku iz html-a
stavi:
<img src="/images_1/slika.gif" border="0">
Pazi na velika i mala slova, a bitan dio koji sam dodao je slash prije images_1. Taj slash znachi da se slika poziva uvijek direktno iz images_1 a ne relativno na file iz kojeg se poziva.

Nadam se da sam bio jasan?
 
Odgovor na temu

milton

Član broj: 121508
Poruke: 43
*.fastres.net.

Sajt: www.complus.it


Profil

icon Re: Include da li to moze06.08.2007. u 11:37 - pre 182 meseci
probaj ovako:

$docroot=$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"];
include_once("$docroot/test/test_1/page.php");

Citat:

A u page.php imam sliku
Code:

<img src="img.GIF" width="27" height="32" />


ovde vodi racuna gde ti se nalazi image i ovde mozes koristiti $docroot tipo:
<img src="<?=$docroot?>/myimgdir/img.gif" width="27" height="32" />

i jos jedan tips:
koristi mala slova za nastavke tj.
.GIF promeni u .gif mnogo je bolje...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
77.46.181.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Include da li to moze06.08.2007. u 15:45 - pre 182 meseci
@milton: Pošto slike učitava browser, kako očekuješ da učita sliku iz, recimo: /home/nindza/public_html/myimgdir/img.gif ?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1090
77.46.159.*



+215 Profil

icon Re: Include da li to moze06.08.2007. u 16:38 - pre 182 meseci
Najjednostavnije ukucaj u browseru putanju do slike. Slika mora da ti se pojavi i onda to upisi u fajl.
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
91.150.127.*



+11 Profil

icon Re: Include da li to moze06.08.2007. u 19:44 - pre 182 meseci
Stvar je vrlo prosta: u dokumente upisuj relativne putanje do slika u odnosu na root sajta, a ne u odnosu na dokument koji se inkluduje.

 
Odgovor na temu

[email protected]
WwW - Nis,Bg

Član broj: 57064
Poruke: 367
77.46.248.*



+6 Profil

icon Re: Include da li to moze07.08.2007. u 03:14 - pre 182 meseci
Citat:
broker: Stvar je vrlo prosta: u dokumente upisuj relativne putanje do slika u odnosu na root sajta, a ne u odnosu na dokument koji se inkluduje.


Ja vise nista ne razumem toliko sam zbunio sebe da ne znam ni kako se zovem. Evo postavio sam na Rapid http://rapidshare.com/files/47424093/test.rar iako kod mene sad to radi.

Toliko sam prolupao da sam pokusavao i preko CSS-a.

HVALA VAM PUNO STO SE MUCITE OKO MENE
Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .
 
Odgovor na temu

milton

Član broj: 121508
Poruke: 43
*.fastres.net.

Sajt: www.complus.it


Profil

icon Re: Include da li to moze08.08.2007. u 15:54 - pre 182 meseci
hvala avrame...
zbrzao sam misleci da moze i ovde da koristi promenljivu koja bi zamenila path do foldera u kome se nalaze slike...
a ne $docroot posto je to cista glupost...

tako da
Citat:

<img src="<?=$docroot?>/myimgdir/img.gif" width="27" height="32" />


postaje:

<img src="<?=$imgdir?>/img.gif" width="27" height="32" />
gde je
$imgdir="/myimgdir/";
ili neki drugi folder u zavisnosti koliko ih imas i da li ih delis u subfoldere...

ili jos najbolje i najjednostavnije resenje je od brokera:

Citat:

u dokumente upisuj relativne putanje do slika u odnosu na root sajta

 
Odgovor na temu

MajstorSima

Član broj: 147260
Poruke: 21
81.93.87.*



Profil

icon Re: Include da li to moze08.08.2007. u 17:21 - pre 182 meseci
to je bar jednostavno... u page.php stavi code:

Code:
<img src="test/test_1/img.GIF" width="27" height="32" />


onda ce ti se slika vidjeti iz test.php ali ne i iz page.php
 
Odgovor na temu

darence

Član broj: 90747
Poruke: 364



+2 Profil

icon Re: Include da li to moze09.08.2007. u 14:25 - pre 182 meseci
kad smo vec kod inkludovanja, treba da inkludujem fajl sa drugog servera, pa me zanima da li treba mozda neka dozvola da se namesti tako da server dozvoli to inkludovanje, posto ovako ne radi? sad ako me kritikujete sto ne premestim sve na jedan server odmah da se odbranim : to bi mi jako zakoomplikovalo sve.

Hvala svima. POz
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
91.150.97.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Include da li to moze09.08.2007. u 15:20 - pre 182 meseci
Neće to da može, jer čim onaj drugi server vidi da neki drugi server ("eksterni") poziva PHP skriptu, on je prvo pusti kroz PHP pa ti da rezultat PHP skripte. Ako je u opticaju rešenje da izmeniš skriptu na drugom serveru, onda možda i ima rešenja
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Include da li to moze

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4110 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.