Ovako jedno pitanje .. Danas sam prvi put radio plocicu... ovaj postupak sam uradio..
1)Istampo laserskim na termofoliju{ona folija za grafoskope valjda}
2)kupio foto pozitivnu plocicu
3)stavio sam sperplocu jednu na nju plocicu foto pozitivnu i onda sam stavio termofoliju i sve to onda sa jednim staklom pokrio..
4)izno sam to na sunce jedno 5-6 min
5)i malo sam to otvorio i videli su se beli tragovi gde treba da ide layout.. meni je to nekako bilo slabo i onda sam stavio papir obican preko termofolije i peglo sam...
6)I dobio sam plocicu negde je posle peglanja ostala crna pozadina {bledo crna} a negde je ostalo onaj prvobitni deo tj ono sto je ostalo posle suncanja ..
6)Stavio sam to u 1l vode i 7g foto razvijaca i onda su one blede linije malo vise pozutele a nesto je ostalo crno od one boje od peglanja...
7)I sad to treba da stavim u ferihlorid a ne znam da li sam dobro uradio .. pa mi je potrebna neka slika da pogledam kako to sve treba da ispadne posle foto postupka {pre nadgrizanja kako da ispadne foto plocica neka slika } .. tnx svima koji mi pomognu unapred !
...Evo linka slike kako je meni ispala plocica posle foto postupka .. znaci josh nisam izvrsio nadgrizanje posto mi deluje da nije dobra...
http://www.hifi-forumi.com/for...amp;postorder=asc&start=15 - zadnja slika