molim za pomoć oko televizora iskra TV84.Televizor ima i slike i zvuka ali se čuje nepodnošljivi piskav zvuk.Pomicao sam i lupkao zavojnice oko VN trafoa ali nema nikakve promjene.U koliko netko zna o čemu se radi molio bih za pomoć,pozdrav
istina,ne manifestira se nista u slici....nemam shemu televizora pa i ona bi mi dobro dosla.Postoje 4 zavojnice oko VN trafoa pa ne znam o kojoj je rijec
mrezni trafo mozes da proveris sa sijalicom prikljucenom na B+ (napajanje VN) ali nije bas 100% tacno
ali ako pisti i malo tako onda jeste mrezni u suprotnom ti ostaje da zamenis VN ...
Uf, Radiator, nemoj onda to sam da radis ako ne znas..zovi nekog prijatelja elektronicara!
Izvini ali nemoj posle da bude "ubio ga televizor jer je bio na ES-u!"...
Neko ce nekog' da ubije, ko ce koga, ne se znaje... Salu na stranu, s obzirom na pitanja, bolje je da to uradi neko ko bolje poznaje problematiku i npr. zna gde je zavojnica u O/W korekturi, mislim da je problem u njoj.
ponekokas problemot se resava so zavojnicite, a ponekogas kako i vo mnogu slucai treba tranzistorot od vn trafo da se izolira t.e celosno zaedno so ladnakot da se odeli od sasija (od masa) bidejci vo mnogu slucai tranzistorot probiva. osobeno ako e zamenet so nekoj pojak kako sto e bu508. probaj pa ce vidis dali ima razlika
nemozes sve znat i nije me sramota pitat.Ali ocito ovdje ima majstora koji cuvaju znanje kao vojnu tajnu sto i nije bas neka fora. Najlakse je odnijet stvar nekom drugom ali to znaci da za takav tip kvara uvijek cu morat nosit nekom drugom. Dajte pomagajte ako znate molio bih.
Zavojknicu u O/W korektoru sam takoder zalio ljepilom i nista se nije desilo...probat cu ono sa BU-om......