Imam i ja thermaltake sonic tower oko godinu dana i super je, vrlo lep i vrlo dobar hladisha sa 0db buke. Za zaljubljenike je pravi masterpiece of cooling art!
Kuciste mi je kao i kod Djomloun-a "Aurora ebox" i nisam imao problema sa velicinom, ali je naravno ploca morala da se skine. A i jedan mem. slot mi je malo nedostupan.
On jeste skroz pasivan i stvarno mu ne treba opcioni ventilator koji se moze na njega nasrafiti, ali je sasvim logicno da je potreban sistem-fan pozadi kucista. On je neophodan jer ma kolika povrsina disipacije bila, toplota se nekako mora izbaciti napolje i tu dolaze nasi najveci neprijatelji tisine - ventilatori.
Tako da mislim da je potpuno pasivno hladjenje (na zalost) utopija. Ima nekih specijalnih kucista kada su komponente povezane sa kucistem preko heatpipe-ova i ono ustvari predstavlja jedan veliki hladnjak, ali to su jako skupa resenja.
Ovog Cooler Master GeminII nije bilo kad sam ja kupovao kuler. Deluje strava i spada u vrh, pogotovu za overclock kad mu se ubace dve 12-ice. Dobro je sto onda moze da hladi i plocu, ali mi se resenje SonicTowera vise svidja jer bi njegov opcioni vent duvao pravo u zadnji otvor na kucistu.
Citat:
LaMpiR:Jedino me zanima da li se kod nas igdje moze naci Thermalright Ultra 120 extreme?
Firma Termalright spada u sam vrh proizvodjaca kulera (ako nisu i najbolji), ali ja kod nas nigde nisam video njihove proizvode. Verovatno su preskupi za nase trziste. Mozes da probas eventualno sa nekim svercerom ili nekim drugim koji bi ti doneo iz inostranstva, mozda i IT kupovina, ali ocekuj da su jako skupi.
Ako nadjes negde ovde ili nabavis, obavezno se pohvali!
[Ovu poruku je menjao Predrag Krstic dana 15.06.2007. u 00:48 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Predrag Krstic dana 15.06.2007. u 00:50 GMT+1]