Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?

[es] :: Office :: Word :: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?

[ Pregleda: 2890 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sundjer
Milos M.

Član broj: 23470
Poruke: 15
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?29.05.2007. u 14:35 - pre 207 meseci
Dakle, ima template odradjen u wordu. Zellim da kada odem na save da ime fajla (dokumenta) koji snimam, u startu bude nazvano po fildu iz templejta. Na primer imam polje ime_pacijenta u koje sam uneo Pera Peric, i sad zelim da snimim dokument, stiskam save i kao ponudjeno ime za snimanje fajl zelim da dobijem PeraPeric.doc. Sledeci put je neki Mika Mikic unesen u polje, i kada stisnim save dobijam po ponudjeno MikaMikic.doc .. itd.
Molim za pomoc, ako iko zna kako ovo da uradim.
Hvala unapred

[Ovu poruku je menjao sundjer dana 29.05.2007. u 15:46 GMT+1]
 
Odgovor na temu

timmy
Jovan Timotijevic

Moderator
Član broj: 37087
Poruke: 634

Sajt: www.e-tim.net


+89 Profil

icon Re: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?29.05.2007. u 15:47 - pre 207 meseci
Prvo, mogao bi da snimanje dokumenta obavis iz koda, koji pozivas
preko tastera koji ugradis (zajedno sa makroom) u template.

Code:

Sub SnimiDokument()
    ActiveDocument.SaveAs FileName:=ActiveDocument.FormFields("txtIme").Result
End Sub


Druga varijanata je da za OnExit dogadjaj polja u formularu postavis
sledeci makro

Code:

Sub Macro1()
   ActiveDocument.BuiltInDocumentProperties(wdPropertyTitle) = _
      ActiveDocument.FormFields("txtIme").Result
End Sub


Gde je txtIme bookmark obelezivac dodeljen polju za unos imena.
Naime sadrzaj polja Title (File/Properties/Title) ce biti ponudjeno kao
ime dokumenta kada se otvori File/Save As

Mislim da je ipak prva varijanta bolja, druga vise kao mali trik ;)

Pozdrav
 
Odgovor na temu

sundjer
Milos M.

Član broj: 23470
Poruke: 15
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?30.05.2007. u 13:06 - pre 207 meseci
Hvala sto si me usmerio u tom pravcu, i sto si tako brzo odgovorio na pitanje. Resio sam problem tako sto sam napravio makro sa sledecim kodom:

Sub Snimi()
ActiveDocument.SaveAs ("C:\Documents and Settings\SunDjer\Desktop\OTPUSNE LISTE\" + ActiveDocument.FormFields("ImePac").Result)
End Sub

I onda sam dugmetu Snimanje na dogadjaj click zadao da pozove Sub Snimi() sa kodom :

Private Sub Snimanje_Click()
Call Snimi
End Sub

I stvar je resena :)

E sam me jedino zanima kako da dugme koje sam postavio na dokument, ne bude odstampano zajedno sa dokumentom. Da ga markiram tako da se vidi ali ne i da se stampa?
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2273
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?30.05.2007. u 14:13 - pre 207 meseci
U svojstvima (Properities) za dugme svojsto PrintObject postavi na False.
Da si koristio dugme iz palete alata Forms, ovo bi bilo automatski - ono i se prikazuje, ali se ne štampa.
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

sundjer
Milos M.

Član broj: 23470
Poruke: 15
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?30.05.2007. u 14:36 - pre 207 meseci
Nemam svojstvo PrintObject u Properities za dugme a nema ni dugmeta u paleti alata Forms, pa sam iskoristio iz palete control toolbox.
Koristim office xp.. mozda je u tome problem??!!!

Interesuje me jos nesto, kako da u VBA kodu setujem vrednost field-a iz word templejta, na neki dogadjaj, recimo click dugmeta ?
Hvala unapred
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2273
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?30.05.2007. u 15:22 - pre 207 meseci
Da ne postoji u paleti alata Forms u Wordu - pobrkao sam lončiće. Ako ti kažeš da to svojstvo ne postoj u Word XP, onda možeš da dodaš dugme na toolbaru za koje vežeš makro.


Citat:
kako da u VBA kodu setujem vrednost field-a iz word templejta, na neki dogadjaj, recimo click dugmeta


Pogledaj temu http://www.elitesecurity.org/p1575564
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

sundjer
Milos M.

Član broj: 23470
Poruke: 15
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?30.05.2007. u 15:24 - pre 207 meseci
Provali sam ovo za setovanje vrednosti field-a, na sledeci nacin :

ActiveDocument.FormFields("imePolja1").Result = ActiveDocument.FormFields("imePolja2").Result
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Word :: [Word] Snimanje fajla po imenu automatski generisanom po polju iz templejta?

[ Pregleda: 2890 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.