Sta ukljuciti kad pocne da svetli? nisam te bas razumeo ako hoces samo da upali svetlo na zvuk onda ti treba najobicniji akusticni prekidac(samo sto ce on ukljuciti svetlo na svaki zvuk),jedino da mu smanjis osetljivost pa da ukljucuje na glasniju muziku.
Jel moze neko da mi pomogne....imam temu za maturski ispit akusticni prekidac....a nemam pojima kako da napravim to...a i ne znam o cemu se radi.....I jel ima neko neku semu....
sto se tice akusticnih prekidaca, ima raznih varijanti, ali najjednostavnije su dve - da se svetlo pali na pljesak ruku, (tapsanje) i da e gasi isto, ili da se pali na tapsanje i gasi na taster...
moze se napraviti i prekidac koji ce da upali svetlo ili nesto drugo kad se pojavi zvuk odredjene frekvencije (frekventni prekidac u kombinaciji sa flip - flop- om) sto je malo komplikovanije...
a moze i naravno najkomplikovanija varijanta sa glasovnim komandama, kolo za prepoznavanje glasa i mikrokontroler...
Prvo se uplasim da se slucajno nije "povampirio" stefan16 sa svojim serijalom:"kako napraviti...", a onda skrolujem i
primetim nake znakice pored dugmeta za odgovor, pa reko da kliknem na neki da vidim cemu to sluzi, kad ono ispade da sam dao neki pozitivan glas .
Posto se radi o slucajnom postupku molim administratore foruma da taj "glas" obrisu.
Hvala.
Jel mozes da mi pomoognes ako ima negde.....da se skine treba mi neke 3 strane teorije o tom akusticnom prekidacu...ako znas neki sajt.....i ako znas koliko od prilike kosta da se napravi ta sema o pljesakkanju ruku da se pali svetlo...Hvala unapred POzzz