Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom

[es] :: .NET :: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom

[ Pregleda: 2753 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Prx01
Predrag Baltic

Član broj: 102216
Poruke: 25
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom04.05.2007. u 21:36 - pre 173 meseci
Imam Visual Basic .NET i Sql Server 2000 Personal Edition.
Kod izgleda ovako:
Dim objConnection as OleDbConnection = New OleDbConnection("Provider=SQLOLEDB;" & "Data Source=localhost; _
Initial Catalog=pubs;" & "User ID=SA;Password=;")
Dim objDataAdapter as new OleDbDataAdapter()
Dim objDataSet as DataSet = New DataSet()

U podruciju Windows Form Designer generated code
Public sub new

objConnection.Open() -> Ovde mi prijavljuje gresku

Nemam iskustva sa Sql Serverom

Treba da uradim diplomski na ovu temu i ovo me koci.
Pomozite. Hvala unapred
 
Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

Član broj: 30119
Poruke: 137
*.dsl.emhril.ameritech.net.

Sajt: www.pro-transport.com


Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom04.05.2007. u 22:37 - pre 173 meseci
Koju gresku ti javlja?
http://www.pro-transport.com - The most advanced trucking software on the market
 
Odgovor na temu

Prx01
Predrag Baltic

Član broj: 102216
Poruke: 25
212.200.223.*



Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom05.05.2007. u 09:04 - pre 173 meseci
Izbacuje mi An unhandled exception of type 'system.data.OleDbException' occured in system.data.dll

Kada otvorim polje sa greskama u polju server version mi izbacije:
<error: an exception of type: {system.invalidOperationException} occured>

Takodje u polju sa greskama polje Connection String se ponekad zacrveni.

 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom05.05.2007. u 12:19 - pre 173 meseci
a zašto ne koristiš sql connection za pristup sql serveru a ne oledb!? da probaš možda to promjeniti.,,.
----Roberto----
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom05.05.2007. u 14:18 - pre 173 meseci
@Prx01
Izvini, ali nesto me interesuje. Otkud to da ti se objConnection.Open() nalazi 'Windows Form Designer generated code'?
Mozes li ti dati ceo kod koji se nalazi u tom regionu, ovako nemamo bas neki uvid sta se desava.
 
Odgovor na temu

Prx01
Predrag Baltic

Član broj: 102216
Poruke: 25
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom06.05.2007. u 13:12 - pre 173 meseci
E resio sam problem.
Stavio sam da mi je Data Source = XP_GOLD tj tako mi je ime Sql Servera.
Hvala na odgovorima.
 
Odgovor na temu

gm2004

Član broj: 27284
Poruke: 144
194.106.174.*



Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom06.05.2007. u 15:07 - pre 173 meseci
I pored toga, kao sto ti je roberto555 preporucio, koristi prirodni (native) SQl data provajder, a ne OleDB. Znaci, svuda gde ti je OleDBxxxxxxx zameni sa SQLxxxxxxxxxx.
 
Odgovor na temu

Prx01
Predrag Baltic

Član broj: 102216
Poruke: 25
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom06.05.2007. u 16:01 - pre 173 meseci
Hocu hvala na savetu.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Preblem konekcije Visual Basic .NET sa sql serverom

[ Pregleda: 2753 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.