http://www.webservertalk.com/message1441141.html
sam nasao ovo resenje
Here's how I'd do this:
1) Create a share that every computer in the domain can access.
2) There are two commands we need to use here. AT will schedule the job.
(at /? will list all of the options.) DEGRAG will run the disk defragmenter
from the command line. Write a batch script which runs DEFRAG using the AT
command at some specified interval. Something like: at \\127.0.0.1 12:00:00
/every:1 defrag c:
This will schedule a defrag on the 1st of the month at noon on the C:
volume, on "localhost" (\\127.0.0.1)
Save this as a BAT or CMD file and place it in your share created in step 1.
3) In GPMC, add this batch file to Computer configuration>>Windows
Settings>>Scripts>>Startup section. The next time the computer boots, it
will run this startup script and add the job to the task scheduler.
Odradio sam ovako, sacuvao skriptu kao Proba.bat, isptobao je prvo na lokalnoj masini da vidim da li je komanda ispravna (radilo je), ali svi pokusaji da ovo dodam u Startup script, propali su ;( Otvorio sam test polisu koju sam posebno spremio za ovo, npr iskljucio sam ime i prezime da mi se pojavi u Start meny-u (da direktno vidim jel sve ok) i dodao skriptu gde treba (kopirao je i u folder gde se skripte nalaze kad mi nije uspevalo ovo prvo sa sherovanim folderom). Ali nece. Sto je najgore ostale zezancije koje ukljucim - rade ! (tipa disable lock button i sl gluposti). Stavljao sam policy i na enforced, stavljao i brisao usere na koje se odnosi, pokusao je primeniti na 3 razlicita racunara i nista. Pri konacnoj izmeni police pokretao sam komandu gpupdate i na serveru i na racunaru na kog je polisa primenjena, pa posle i restartovao racunar da bi pokreno logon script. Medjutim nista. Video sam da su neka podesavanja na default domain policy odradjena, ali nisam mogao da prokljuvim da li neka od njih rade disable startup scripti, a bojim se da ne napravim neku gresku ako te skripte budem stavljao da se primenjuju na sve (tj u def. dom. pol.). Da li je mozda do toga ? Ako nista drugo, ima li negde da se definise u group policy da pokrene odredjeni program pri dizanju sistema? Stavio bi taj bat fajl da se pokrece i resen problem. Molim za pomoc.
Hvala