Filthy McNasty Obala Slonovace
Član broj: 120527 Poruke: 143 *.ab.hsia.telus.net.
|
Od kada je to Ford evropski auto?
Takodje, nikakva mana sa gorivom ne postoji, to prvi put cujem. Toyota se toliko dobro prodaje u S. Ameici da je to prosto neverovatno i usto vreme i alarmanto za amaricke proizvodjace. Ford puca po savovima, u zadjih par godina prave neverovatne gubitke, proizvodnja im je u totalu opala za skoro 20% u poslednjih par godina dok je Toyota za slican procenat povecala proizvodnju i prodaju. Dok Ford zatvara 2 fabrike ovih dana u Ontariju Toyota sa druge strane pravi dve nove fabrike i preuzima komplet radnike Forda. Evo ove godine je vec izvesno da ce Toyota postai lider u proizvodnji automobila na globalnom planu i preteci, posle duzeg vremana, na tronu jednog GM-a, Toyota planira ove godien da proizvede neverovatnih 9,5 miliona vozila.
Sto se tice evropskih automobila, VW je prilicno cenjen , ipak je to nemac a znamo da oni prave izuzetno kvalitetne masine, uvek su skuplji od USA vozila jer su toliko i kvalitetniji, takodje i japanci su skuplji, neverovatno je recimo to da polivni japanci kostaju duplo vise od USA vozila iz iste klase istog godista. Evo ja sam u poslednjih pola godine intenzivno trazio auto i bio iznenadjen visokim cenama Honde i Toyote, mogu navesti primer, stare Honde i Toyote , `90-93 godiste idu i po CAD$4000, dok za slican Ford treba odvojiti ne vise od $2000. A postoje ironicne opaske na racun Forda, recimo skracenica FORD znaci, Found On Road Dead, ili Fix Or Repari and Drive i tako dalje.
Sve u svemu, japanci su zakon, jako pouzdani, traju mnogo duze, bez problema ce isterati 300,000 km. Vrlo su stedljivi.
Ne vidim nikakvu vezu Renoa i Quebeca, samo zato sto je to frankopanska provincija, to nema nikakve veze, trziste nije bazirano na lokal patriotizmu vec na ponudi i potraznji. Reno ocigledno nije tako aktivan na severno ameriskom trzistu kao neki drugi evropski proizvodjaci, ne znam iz kog ralzoga, verovatno slabe prodaje, ko zna.
|