da se odma razumemo nesto. covek je u postu pitao savet za kupovinu kartice za GRAFICKI DIZAJN. 2D.
sto ce reci da cela prica oko FireGL ili Quadro-a otpada. verovatno je da se u 3D rad nece upustati.
a i da se upusti - moci ce slobodno sa bilo kojom karticom u tom cenovnom rangu.
prosto, danasnje kartice su dovoljno brze za takve stvari, ali sa druge strane, mnogo vise zavisi od procesora i memorije i to svi znaju.
cela moja prica (i prepucavanje) sa moderatorima je bez veze. BUKVALNO. svaki post ovde je UVEK subjektivan. ne moze niko nikoga da optuzi za "namernu", "sugestivnu" i sta ja znam kakvu sve ne SUBJEKTIVNOST. niko ne moze biti "dovoljno" objektivan. stoga, svaki post je jedino rezultat necijeg iskustva, naklonosti, namere, itd. ako sam i postovao svoje misljenje nikako ono nije zlonamerno, ako je i tendenciozno - opet je to moj subjektivni dozivljaj kao projekcija - iskustva. zao mi je sto je to tako (ili sto se to nekome - ili nikome - ne svidja). svako moze svoje (ili tudje - posredno) iskustvo predstaviti ovde.
to i jeste SUSTINA ovog foruma.
da se vratim na topic:
STORM i jeste (sa svoje strane) u pravu sa ovime: "Ne znam koji si Ti to ATI imao, ali je konstatacija "debelo" netačna. Prvo, nit' je nVidia bolja od ATI-ja u tom smislu (nit' je obratno). Danas se kvalitet može vezati isključivo za RAMDAC frekvenciju u sprezi sa kvalitetom izrade, koja je kod poznatijih proizvođača prilično uravnotežena." - i opet ce svako imati drugaciji dozivljaj. i zato i bude "flame" obicno na ovakvim temama.
@yooyo - pa naravno da dokazi ne mogu postojati. stvar je subjektivna. nije to 3D mark - pa cu da postujem rezultat. takve stvari se NE MOGU "dokazati", i glupo je i optuzivati bilo koga da nije dao "dokaz" ili bilo sta slicno. ne radim na TFT-u nego na profesionalnom Cornerstone monitoru (proverite malo o cemu se radi na internetu, pa cete videti da jedan takav monitor kosta kao prosecan auto) i MOGU videti razliku. i to na gomili kartica. verujem da je razlika neprimetna na nekom "default" budzetliji tipa 753s ili tako nesto koji kosta cak i ispod donje psiholoske granice nasih kupaca (a da ne pricam o kvalitetu).
zato mislim da bi ovu temu trebalo zatvoriti.
pozz svima
respect
Every man is a STAR!