Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vb - shotdown?

[es] :: Visual Basic 6 :: Vb - shotdown?

[ Pregleda: 4997 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gfundak
goran fundak
Kotoriba

Član broj: 10933
Poruke: 23
*.net.hinet.hr



Profil

icon Vb - shotdown?24.06.2003. u 14:37 - pre 223 meseci
evo primjera za logoff racunala:--->
Code:

Private Const EWX_FORCE = 4 
Private Const EWX_LOGOFF = 0
' u modul stavljamo ovaj cod: Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal uFlags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Private Sub cmdlogof_Click()
ExitWindowsEx EWX_LOGOFF + EWX_FORCE, 0
End Sub

kako da napravim cod samo da racunalo napravi SHUTDOWN umesto logoff!!???
ovako nece da radi:
Code:

Private Const EWX_FORCE = 4
Private Const EWX_SHUTDOWN = 1

' u modul stavljamo ovaj cod: Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal 
uFlags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Private Sub cmdshotdown_Click()
ExitWindowsEx EWX_SHUTDOWN + EWX_FORCE, 0
End Sub

fala na pomoci vec unapred!



[Ovu poruku je menjao Aleksandar Ružičić dana 09.01.2008. u 16:15 GMT+1]
Walk with me and you will win :)
 
Odgovor na temu

janis
YU

Član broj: 4427
Poruke: 67
*.nspoint.net



Profil

icon Re: Vb - shotdown?24.06.2003. u 20:14 - pre 223 meseci
Evo ga kod za logoff, restart i shut down (isprobano na win xp-u):
Code:

Public Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal uflags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Public Const EXIT_LOGOFF = 0
Public Const EXIT_SHUTDOWN = 1
Public Const EXIT_REBOOT = 2

Public Sub ShutDown()
     Call ExitWindowsEx(EXIT_SHUTDOWN, 0)
End Sub

Public Sub Restart()
     Call ExitWindowsEx(EXIT_REBOOT, 0)
End Sub

Public Sub Logoff()
     Call ExitWindowsEx(EXIT_LOGOFF, 0)
End Sub

pozdrav j


[Ovu poruku je menjao Aleksandar Ružičić dana 09.01.2008. u 16:16 GMT+1]
 
Odgovor na temu

gfundak
goran fundak
Kotoriba

Član broj: 10933
Poruke: 23
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Vb - shotdown?25.06.2003. u 19:27 - pre 223 meseci
Hvala!

pozdrav
Walk with me and you will win :)
 
Odgovor na temu

markotasic
BALKAN

Član broj: 8815
Poruke: 93
*.ptt.yu

Sajt: sartarata.port5.com


Profil

icon Re: Vb - shotdown?19.07.2003. u 12:12 - pre 222 meseci
Da li neko zna kako da TurnOff Computer (windows 9x,me,xp)
 
Odgovor na temu

gfundak
goran fundak
Kotoriba

Član broj: 10933
Poruke: 23
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Vb - shotdown?22.07.2003. u 17:06 - pre 222 meseci
TurnOff za xp (to trebas )?

Code:

Public Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal uflags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long'   to stavis u modul

Public Const EXIT_SHUTDOWN = 1

Public Sub ShutDown()
Call ExitWindowsEx(EXIT_SHUTDOWN, 0)
End Sub


[Ovu poruku je menjao Aleksandar Ružičić dana 09.01.2008. u 16:16 GMT+1]
Walk with me and you will win :)
 
Odgovor na temu

GMC
Selo Veselo

Član broj: 11492
Poruke: 338
*.as54ze.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Vb - shotdown?05.02.2004. u 19:51 - pre 215 meseci
Ej a gdje tacno treba da zaljepim ovaj kod gore? nesto mi nikako nije jasno ovo za shut down
Ajd Zdravo
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.neobee.net



+41 Profil

icon Re: Vb - shotdown?05.02.2004. u 21:27 - pre 215 meseci
Ako mozda volite jednostavno resenje, referencirajte Shell32.dll i koristite Shell klasu.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Vb - shotdown?06.02.2004. u 12:00 - pre 215 meseci
Citat:
GMC:
Ej a gdje tacno treba da zaljepim ovaj kod gore? nesto mi nikako nije jasno ovo za shut down


Stavljas kod tamo gde ti treba. Ako hoces da klikom na dugme ugasis masinu, onda na Click eventu dugmeta.

 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 831
*.adsl-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Vb - shotdown?09.01.2008. u 09:35 - pre 167 meseci
A zasto meni nece da radi ni jedan od ovih primera na XP-u? Sta god menjao od gore ponudjenih primera za shut down, restart ili logoff on radi logoff?
 
Odgovor na temu

djpero.84
Pero Knezevic
Prijedor

Član broj: 120188
Poruke: 190
87.250.103.*

Sajt: www.littlefrog.ba


Profil

icon Re: Vb - shotdown?09.01.2008. u 15:21 - pre 167 meseci
ako ti neradi ovaj gore kod na XP, onda shelluj shutdown.exe

Code:
    Shell "shutdown -f -s -t 00"
 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 831
*.adsl-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Vb - shotdown?09.01.2008. u 18:08 - pre 167 meseci
Pero toliko sam ti zahvalan da bih te sad da nisi musko poljubio hehe, da si video osmeh na mom licu kad se ugasio. a kako ide restart? I kako si to saznao? Gde mogu da pogledam tome slicne shell funkcije?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12799



+4739 Profil

icon Re: Vb - shotdown?09.01.2008. u 18:25 - pre 167 meseci
Stavi -r umesto -s za restart

Shell poziva jednostavno komandu/program kao i kada bi kucao u command prompt ili u Start > Run, tako da su te "shell komande" zapravo sve sto mozes da pokrenes u okviru Windows-a :)
 
Odgovor na temu

Shon3i
Beograd

Član broj: 85406
Poruke: 1162
*.dynamic.sbb.co.yu.



+56 Profil

icon Re: Vb - shotdown?10.01.2008. u 22:59 - pre 167 meseci
Da bi ExitWindowsEx radio na NT sistemima (NT, 2000, XP, Vista) pre davanja komande mora se odraditi AdjustTookenPrivileges API
 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 831
*.adsl-4.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Vb - shotdown?10.01.2008. u 23:12 - pre 167 meseci
Ok uspeo sam, hvala vam svima!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Vb - shotdown?

[ Pregleda: 4997 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.