Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako komunicirati sa nekim device-om?

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kako komunicirati sa nekim device-om?

[ Pregleda: 1752 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net.



+1 Profil

icon Kako komunicirati sa nekim device-om?21.02.2007. u 01:10 - pre 174 meseci
Zanima me kako recimo otvoriti stampac kao fajl, i pisati u njega? Napominjem da radim u Windowsu.
Kako se generalno ostvaruje komunikacija sa nekim deviceom u C-u?

Hvala!

And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

Drolja
Aleksandar Kordic
Beograd, Mirijevo

Član broj: 87897
Poruke: 17
85.222.163.*



Profil

icon Re: Kako komunicirati sa nekim device-om?04.05.2007. u 17:08 - pre 171 meseci
Kada pitas za stampac ako je on na paralelnom portu racunara( neki od starijih stampaca ) onda mozes da direktno pristupis paralelnom portu.
Googlaj za 'io.dll' bibliotekom koja ce ti dozvoliti direktan pristup io registrima kao:

outport( 0x378, 0xFF );

Gde je prvi parametar adresa memorije koju menjas, a drugi vrednost na koju menas. Tako je '378' hex adresa data registra paralelnog porta mog racunara. vrednost 0xFF znaci da ce posledica ove funkcije biti : pinovi (DB-25 konektora)od 2-9 se postavljaju na visoki logicki nivo(+5V) da odraze vrednost data registra.
Paralelni port ima jos i control registar i status registar.
Googlaj za dokumentacijom nije mnogo slozeno.
U slucaju da te zbunjuje dll vici.

Ako ovako resenje nije po tvom ukusu onda mozes da pribegnes Visual basic -u koji ima interfejs prema stampacu kao prema formi na kojem(stampacu) pises, crtas i kada si spreman pokrenes metodu za stampanje. Onda ne moras da brines o drajveru, protokolu itd. jer se BASIC pobrine da se koristi tekuci drajver default stampaca...

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.inecco.net.

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa nekim device-om?13.05.2007. u 18:37 - pre 171 meseci
Da, u VB-u je štampanje stvarno jednostavno i u najprostijem slučaju svodi se na:
Code:
Printer.Print "Tekst za štampanje"
Printer.EndDoc

I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kako komunicirati sa nekim device-om?

[ Pregleda: 1752 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.