Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Snimanje tabele na disk

[es] :: .NET :: Snimanje tabele na disk

[ Pregleda: 2881 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

garbage_colector

Član broj: 132739
Poruke: 8
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 17:32 - pre 179 meseci
Kako da u C# napravim tabelu koju cu popunjavati podacima i sve to snimiti na disk.Probao sam sa datasetom ali on ne poseduje proceduru za snimanje tabele.Posle upisivanja podataka u tabelu i ponovnog startovanja programa nista ne ostane zapamceno(probao sam ApplyChanges ali ne radi).Kako da povezem tabelu sa fajlom na disku?
Imam instaliran Sql server express edition koji nema DatabaseEngine!
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 19:14 - pre 179 meseci
E to sam i ja pokušao uraditi i ne radi. Dok sam radio sa SQL developer edition automatski snima na disk, a dok radim sa sql exspressom, uvijek poslije kompajliranje podaci se izbrišu.
Stvarno bi bilo korisno da netko pokaze kako!

Ali tamo kaze, kad uradite izmeje u dataset, e onda da biste poslali promjene nazad u bazu koristite metodu update.

Primjerice:

this.tableadapter.update(this.dataset.tablica);
 
Odgovor na temu

garbage_colector

Član broj: 132739
Poruke: 8
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 20:00 - pre 179 meseci
Ali kako apraviti fajl koji predstavlja tabelu.Pre sam to radio u Delphiu tako sto preko DataBase Desktop-a napravim tabelu koju ucitam u dataset i ona se nalazi na disku.Kako ovde?
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 20:32 - pre 179 meseci
AKo sam dobro razumio, ti bi podatke iz dataseta snimio u neki fajl (umjesto u bazu)??? Ako je to samo to, onda imas jako lijepu opciju DataSet.WriteXML ("fajl.xml")

Takodje mozes to da ucitas sa DataSet.ReadXML...

Valjda si na to mislio
 
Odgovor na temu

garbage_colector

Član broj: 132739
Poruke: 8
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 20:55 - pre 179 meseci
Ovo sa Xml-om radi super i zavrsice mi posao nego me interesuje kako se recimo pravi tabela u mdf formatu.Kad pokusam iz ServerExplorera stalno mi izbacuje neke greske da Nije pokrenut SQL server iako sam ga instalirao i pokrenuo iz Configuration Managera
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 23:09 - pre 179 meseci
Ja mislim da je ovo problem, čak i meni nije jasan.

Kad se kreira projekat sa sql expresom onda se u tom projektu stvori baza sa imenom imeBaze.mdf

E sad, kad se neki podaci dodaju preko forme, onda nakon što se izvrši naredba insert i update, ja ne mogu da vidim u server exploreru podatke u mojoj tablici koja se nalazi u ovom mdf-u.

Zanima me zašto mi se to dešava i jel to normalno za sql express. Dok sam radio sa SQL developer edition nakon izvršenja insert naredbe odmah mogu da vidim te podatke u svojoj tablici.

Nakon toga kad radim sa sql expresom i kompajliram projekt svi se podaci iz dataseta izbrišu a problem je u tome što nemam ništa u tablicama.

Ovo je moj problem, nadam se da je i njegov, molim zato nekog da mi pomogne jer ne mogu da nađem odgovora, a jako mi je hitno.

 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk03.02.2007. u 23:15 - pre 179 meseci
pa mozes da kreiras tabelu i preko SQLCommand objekta
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk04.02.2007. u 08:47 - pre 179 meseci
Pa zar to nije isto?
Mislim jel i kod vas se ovo dešava da kad kreirate ovako sa tableadapterom i neku naredbu insert da vam ne prikazuje u server exploreru u tablici?
 
Odgovor na temu

garbage_colector

Član broj: 132739
Poruke: 8
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk04.02.2007. u 09:07 - pre 179 meseci
Kako vam uspeva da se povezete na server.Ja kad kreiram Database project i pokusam iz onog prozorceta da uspostavim konekciju sa nekom bazom na disku(fajlovi *.mdf koje SQL express instalira kao priimere) javlja mi se greska kao da pristup nije dozvoljen ili SQL server ne postoji iako sam ga instalirao (doduse express edition)i pustio u rad.Isto mi se desava i u server explorer-u kad pokusam da kreiram novu bazu,prijavljuje neki DNETLIB.Jel ovo normalno?
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk04.02.2007. u 09:39 - pre 179 meseci
Ja jednostavno kad dodamjem NEW ITEM i dodam bazu u projekt, pa preko dataseta sama se veza uspostavlja. Pogledaj pod PROJECT->solution PROPERTIES pa pod SETTINGS

Tu imaš da mjenjaš connection string.
 
Odgovor na temu

garbage_colector

Član broj: 132739
Poruke: 8
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk04.02.2007. u 12:06 - pre 179 meseci
Ali to radi sa xml dataset-om a ne sa SQL-om!
 
Odgovor na temu

milovanmiric

Član broj: 108355
Poruke: 1
*.trezor.sr.gov.yu.



Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk28.09.2007. u 09:34 - pre 171 meseci
Snimanje u file sda DataSet.WriteXml("ime.xml") radi brzo,
medjutim citanje DataSet.ReadXml("ime.xml") ako je snimljena
datoteka veca (na primer kod mene je 811KB) traje jako dugo.
Kada ovo radim U Delphi-ju to je jako brzo, a u C# (Visual Studio 2003)
to je jako sporo. Da li neko zna kako da ovo ubrzam?
Unapred hvala
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.adsl-2.sezampro.yu.

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk30.09.2007. u 23:20 - pre 171 meseci
U ove probleme koje imate sa sql serverom necu da ulazim, samo mi nije jasno sto se ne povezete na sql server (express 2005 ili bilo koji, isto je..) iz koda SqlConnection objektom.

Nije cudno da citanje ReadXml metodom traje malo vise, treba isparsirati fajl velicine 800k. ako ti trebaju samo flat podatci iz tabele sto ne upises u fajl u svom xml formatu ili jos bolje CSV? tako ces pri citanju moci da citas sekvencijalno bez posebnog parsiranja, ako imas fiksnu strukturu tabele tim lakse. Druga opcija je da napravis svoj objekat koji bi serijalizovao na disk. Jos ako dodas tom objektu funkciju kojoj prosledjujes recimo DataTable ili DataSet, i on ga popuni - milina
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
91.191.23.*



+42 Profil

icon Re: Snimanje tabele na disk06.10.2007. u 07:47 - pre 170 meseci
Pa procitaj podatke sa XML citacem, ne datasetom, on je brzi
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Snimanje tabele na disk

[ Pregleda: 2881 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.