Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Stampanje u Clipperu

[es] :: Baze podataka :: Stampanje u Clipperu

[ Pregleda: 4014 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.ptt.yu

ICQ: 144658033


Profil

icon Stampanje u Clipperu08.06.2003. u 19:17 - pre 225 meseci
Jel zna neko kako da zarotiram stranicu za 90 stepeni(landscape) da bi na njoj stampao ?
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

Kepler
hercegovina

Član broj: 7333
Poruke: 5
*.tel.net.ba



Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu10.06.2003. u 15:13 - pre 225 meseci
Za hp printer - chr(27) + "&l1O" -za landscape ; chr(27) + "&l0O" - za portret
 
Odgovor na temu

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.ptt.yu

ICQ: 144658033


Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu12.06.2003. u 12:47 - pre 225 meseci
Stampac nije HP vec matricni fujitcu dx 2150.....nisam siguran da bas razumem predhodni odgovor. JEl moze malo pojasnjenje....
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

Kepler
hercegovina

Član broj: 7333
Poruke: 5
*.tel.net.ba



Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu12.06.2003. u 15:28 - pre 225 meseci
Ni ja nisam siguran za taj printer zna li on ikako okrenuti papir. Npr, Epson iz DOSa to ne zna. A sto se tice objasnjenja za ovo gore, jednostavno treba poslati printeru kod da on okrene papir na nacin npr:

set device to print
@ prow(),pcol() say chr(27) + "&l1O"

i papir je okrenut.
 
Odgovor na temu

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.netpro.co.yu

ICQ: 144658033


Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu13.04.2004. u 10:03 - pre 214 meseci
Nisam uspeo da okrenem papir i zvanicno sam odustao pre nekog vremena i neci vise ni da pokusavam....... iz clippera sam dobio desetku..to je bio cil...u stvarnom zivotu ko jos radi u clipperu ?
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu13.04.2004. u 18:12 - pre 214 meseci
Citat:
Subgate:
Nisam uspeo da okrenem papir i zvanicno sam odustao pre nekog vremena i neci vise ni da pokusavam....... iz clippera sam dobio desetku..to je bio cil...u stvarnom zivotu ko jos radi u clipperu ?


a u virtuelnom životu, ko još uči da radi u kliperu?!?

 
Odgovor na temu

TomaParComp
Goran Tomic
Paraćin

Član broj: 17923
Poruke: 118
*.beotel.net

Sajt: www.parcomp.co.yu


Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu13.04.2004. u 18:20 - pre 214 meseci
Ij ha da si živ i zdrav, ima nas ohoho
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu13.04.2004. u 19:18 - pre 214 meseci
Šta vi imate protiv Clippera? :)

To je prva stvar posle basic-a koju sam učio, ako ne računamo dbase koji nisam mnogo voleo.
 
Odgovor na temu

gosha
Zemun

Član broj: 2384
Poruke: 589
*.ppp-bg.sezampro.yu



+40 Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu14.04.2004. u 19:14 - pre 214 meseci
Citat:
Subgate:
Nisam uspeo da okrenem papir i zvanicno sam odustao pre nekog vremena i neci vise ni da pokusavam....... iz clippera sam dobio desetku..to je bio cil...u stvarnom zivotu ko jos radi u clipperu ?


Kliper, bili su to lepi dani. Ovaj VB me smara mnogo.

Usput da bi stampao iz klipera "oboreno" treba ti biblioteka koja to radi. Ja je nemam ali mislim da ima neka na sezamu.

Pozdrav Goran.
JokeJunky :)

Mrzim sublimirane marketinske poruke.
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu15.04.2004. u 14:32 - pre 214 meseci
Moj odgovor nece nista pomoci, ali ne mogu da odolim a da se ne setim Clipper vremena. :-)

Koliko se secam, Clipper kontrolise stampac preko escape kodova. Kodvi za svaki stampac su razliciti i treba ih naci ud okumentaciji. Onda se posalju stampacu, kao string za stampanje, obicno kao prva linija koja ce kao da se odstampa. Ako stampac podrzava landscape mod, onda treba naci kod i poslati ga. Ako stampac ne podrzava lanscape, onda nista.

Koliko se secam , Clipper salej na stampac jedan po jedan red, pa se reporti zaista programiraju, a ne kao u Accessu. Tako je moguce kontrolisati velicinu i tip fonta (samo ugradjeni fontovi, nema True Type) za svaki odstampani red.

Dobar bese Clipper, a i radilo je mnogo brze. Tek sada sa Pentium XXL i megabajtima memorije se brzina pretrazivanja i prikaz na ekranu u Windows okruzenju priblizavaju, ali samo priblizavaju, brzini koju smo imali u Clipper aplikacijama na 286 masinama sa 512 K RAM.

:-)
 
Odgovor na temu

ultraKeen
ultraKeen
Zemun

Član broj: 2396
Poruke: 289
*.komgrap.co.yu

ICQ: 36109339
Sajt: ultrakeen.blogspot.com


+1 Profil

icon Re: Stampanje u Clipperu21.05.2004. u 11:27 - pre 213 meseci
jeste, Clipper vreme je bilo lepo, ali vise zbog DOS-a nego zbog narecenog... nije brate bilo instalacije i deinstalacije programa i registry baze koja (provereno!) stalno raste IAKO se programi deinstalisu sa masine...

ali sto se tice samog Clipper-a, (bilo! koji) SQL je - bolji...
postoji samo jedan apsolut u logickoj ravni desavanja/vremena:
SVE je RELATIVNO sem:
- osnovnih konstanti svemira
- logike
...i ove tvrdnje
*
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Stampanje u Clipperu

[ Pregleda: 4014 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.