Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu

[es] :: .NET :: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu

Strane: 1 2

[ Pregleda: 9741 | Odgovora: 33 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu04.06.2003. u 16:41 - pre 230 meseci
Šalim se ja, super je nasleđivanje i nemam ništa protiv njega. A spiderwomen možeš da naslediš od spiderman-a i dodaš polje žensko=true. :)
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu04.06.2003. u 16:44 - pre 230 meseci
Citat:
degojs:
Svašta, govorimo generalno, a spiderman i spiderwoman su samo primer...

Ma kontam, bre... zezam se... ;)
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu04.06.2003. u 16:47 - pre 230 meseci
A usput moraš da promeniš i AI za ženski lik - dodavanjem gomile grananja u zavisnosti od dobivenog slučajnog broja.

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu04.06.2003. u 20:07 - pre 230 meseci
e da.. setih se.. zašto je MI neprirodno.. i još jedan razlog zašto primer ne valja:

pojam višestrukog nasleđivanja ne postoji u prirodi ;) znači, nema spajdermena, nema spajderwomena, i sličnih stvari..

geneologija ne poznaje mutante ;). znači, ne postoje bića koja su istovremeno i insekt, i sisar, ili ptica i sisar ili slično ;). nasleđivanje je samo jednu stranu ;)

(dobro, mutanti iako se ponekad pojave, obično su retki, kratkog veka i smatraju se greškama prirode ;)))


ali zato priroda poznaje interfejse. slepi miš je u stvari sisar, ali ima mogućnost letenja, znači izgleda i leti kao ptica ;))
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu04.06.2003. u 21:20 - pre 230 meseci
A šta velite za klasu iostream iz standardne C++ biblioteke?

http://www.cplusplus.com/ref/iostream/iostream/

Ona je istovremeno i istream i ostream, pa je (vrlo logično) izvedena iz obe pomenute klase. Ili možda Bjarne nije znao šta radi?
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu04.06.2003. u 21:26 - pre 230 meseci
Bjarne nije znao šta radi!


;)
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.beotel.net



+3 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu14.06.2003. u 01:06 - pre 230 meseci
Evo interesantnog dodatka. Koristeci Visual UML 3.10 modelujem visestruko nasledjivanje i odaberem za jezik C#. Po exportu koda dobijam:

public class SampleChildClass : Parent1, Parent2, Parent3
{
...
}

Ko kaze da nema?

 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.microsoft.com



+18 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu14.06.2003. u 01:16 - pre 230 meseci
Evo ja kazem da Visual UML 3.10 ne konta C# bas najbolje :D. To su interfejsi, nisu klase.
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.beotel.net



+3 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu14.06.2003. u 20:20 - pre 230 meseci
Osim sto ja nisam modelovao entitete kao interfejse nego klase...

Pa da, ne konta :-)
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu27.06.2003. u 12:29 - pre 230 meseci
Pa da ste malo vise citali OOP-u znali bi ste cemu sluzi visestruko nasledjivanje a ne ste se raspisali odje. Samo cu vas pitat sledece: sto su bazne virtualne klase i cemu sluze... ako znate odgovor znate i svrhu visestrukog nasledjivanja, ako neznate to vam je znak da uzmete knjigu u sake i pocnete da citate, bez polimorfizma i virtualnih klasa niste objektno orjentisani vec objektno "bazirani" programeri :)
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu27.06.2003. u 12:32 - pre 230 meseci
naravno ovo se tice C++-a a ne c#-a
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu30.06.2003. u 18:56 - pre 230 meseci
Citat:
BATE:
Pa da ste malo vise citali OOP-u znali bi ste cemu sluzi visestruko nasledjivanje a ne ste se raspisali odje. Samo cu vas pitat sledece: sto su bazne virtualne klase i cemu sluze... ako znate odgovor znate i svrhu visestrukog nasledjivanja, ako neznate to vam je znak da uzmete knjigu u sake i pocnete da citate, bez polimorfizma i virtualnih klasa niste objektno orjentisani vec objektno "bazirani" programeri :)


Evo, ja ne znam šta su to "bazne virtualne klase". Da li bi nam objasnio?
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu01.07.2003. u 10:31 - pre 230 meseci
dragiTata :) ako stvarno nemas knjigu o OOP-u evo cu ti ja objasnit ukratko, a ti potrazi detaljnije na netu.

Prvo zamisli da imas baznu klasu (primjer iz moje zadnje igrice) DirectX (koja implementira dalje directDrow, direct3d... nebitno). E tu klasu DirectX treba da naslijede klase avion, auto, teren, oruzja... a njih treba da naslijedi klasa igra. Da se ne bi klasa DirectX instancirala vise puta veze potomaka klase DirectX se deklarisu kao virtualne (run time linking... to ne treba valjda objasnjavati). evo i primjer i iste igre:

Code:

     class DirectX
     {
          .....
     };
    
     class Avion: virtual public DirectX
     {
          .....
     };
    
     class Vozilo: virtual public DirectX
     {
          .....
     };

     class Igra: protected Avion, protected Vozilo
     {
             .....
     };


poslao bi vam diagram za jasniju sliku, a mozete ovaj kod inportovati u RationalRose i uraditi inverzan izenjering ko hoce da vidi jasnije... dosta od mene...
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu01.07.2003. u 18:23 - pre 229 meseci
Baš kao što sam i mislio - reč je o virtuelnom nasleđivanju i virtuelnim baznim klasama, a "bazne virtuelne klase" jednostavno ne postoje. Više o tome na

http://www.parashift.com/c++-faq-lite/multiple-inheritance.html

Uzgred, potcenjivački ton tvojih poruka nikako nije u skladu sa duhom ovog foruma i predlažem ti da to izmeniš. Hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Anketa: visestruko nasledjivanje u .NETu

Strane: 1 2

[ Pregleda: 9741 | Odgovora: 33 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.