Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc VB - slike

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc VB - slike

[ Pregleda: 5414 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BRATISLAV
BRATISLAV NIKOLIC

Član broj: 9851
Poruke: 26
62.108.124.*



Profil

icon Pomoc VB - slike22.05.2003. u 10:01 - pre 237 meseci
Zdravo svima!
Pocetnik sam u VB, pa mi treba mala pomoc. Hocu da napravim tabelu u Access- u sa dve kolone. U jednoj da budu imena i prezimena, a u drugoj slike tih ljudi. Iz VB bih pravio upite. Ne znam kako da smestim slike u Access, ako to uopste moze i, kako da ih prikazem u VB. Problem mi je i kako da kada izvrsim upit za nek osobu, da mi se pojavi i slika uz tu osobu. Mozda moze nekako drugacije da se to odradi.
Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: Pomoc VB - slike23.05.2003. u 12:43 - pre 237 meseci
U toj drugoj koloni gde bi slike, stavi samo putanju (path) do slike gde se nalazi slika. To ti je, po meni, najbolje resenje.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike23.05.2003. u 16:06 - pre 237 meseci
Mozes sliku u bazi da cuvas kao OLE object, ali ako si pocetnik bolje je da koristis prethodno resenje sa pathom.
 
Odgovor na temu

BRATISLAV
BRATISLAV NIKOLIC

Član broj: 9851
Poruke: 26
62.108.124.*



Profil

icon Re: Pomoc VB - slike02.06.2003. u 09:47 - pre 237 meseci
Hvala na pomoci, radi. Pozdrav!
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike03.06.2003. u 01:33 - pre 237 meseci
Jesi probao da upises u OLE Container polje u Accessu iz aplikacije?
 
Odgovor na temu

BRATISLAV
BRATISLAV NIKOLIC

Član broj: 9851
Poruke: 26
62.108.124.*



Profil

icon Re: Pomoc VB - slike06.06.2003. u 08:49 - pre 237 meseci
Probao sam sa putanjom, i to radi. Probao sam i drugi nacin.Ubacim slike u bazu kao ole object, a u vb postavim ole kontrolu i data kontrolu, kojoj odredim putanju za slike. I to radi, ali mi se ne svidja, jer kad aktiviram sliku ona se otvara u acd see,a ja bih hteo da se prikaze u okviru ole kontrole. Verovatno moze, ali ja ne znam kako. Ako mozes objasni mi ukratko sta si ti mislio. Da li mogu da izostavi data kontrolu i da preko upita prikazem sliku u ole kontroli i kako.
 
Odgovor na temu

BeastMaster
Dragan Mitic
Krusevac

Član broj: 4666
Poruke: 1561
*.air.tehnicom.net

ICQ: 22756094


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike15.12.2003. u 22:34 - pre 230 meseci
Citat:
mladenovicz:
Mozes sliku u bazi da cuvas kao OLE object, ali ako si pocetnik bolje je da koristis prethodno resenje sa pathom.

Možeš li da pastuješ kod koji čita sliku pomoću patha (slika se nalazi u odvojenom folderu a ne u access bazi) i prikazuje je u VB6 bazi?
Pozdrav
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike16.12.2003. u 10:28 - pre 230 meseci
Citat:
BeastMaster:
Možeš li da pastuješ kod koji čita sliku pomoću patha (slika se nalazi u odvojenom folderu a ne u access bazi) i prikazuje je u VB6 bazi?
Pozdrav


Nije mi jasno sta hoces. Slika treba da se cita pomocu patha i da se prikaze u VB6 bazi? Ajde pojasni sta hoces.

Ovaj kod cita sliku koja je zadata preko svog patha i prikazuje je u PictureBoxu

Code:

Set Picture1.Picture = LoadPicture("C:\c1.gif")

 
Odgovor na temu

BeastMaster
Dragan Mitic
Krusevac

Član broj: 4666
Poruke: 1561
*.air.tehnicom.net

ICQ: 22756094


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike16.12.2003. u 14:42 - pre 230 meseci
Pazi baza je zasnovana na access bazi, i u polju slika u tabeli baze mi stoji samo putanja do slika koje se nalaze u zasebnom direktorijumu. Svaki record ima svoju sliku. E ono što meni treba je da kad iz baze pozovem podatke za recimo Peru Perića meni pored ostalih podataka u toj istoj formi prikaže i njegovu sliku (koja se ne nalazi u tabeli baze već van) i tako za sve ostale osobe iz te baze. Nadam se da sam bio jasniji :)
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike16.12.2003. u 15:08 - pre 230 meseci
to polje u kom se cuva path do slike, na formi predstavi jednim text boxom koji je Visible=False. Na formi treba da imas i jednu PictureBox kontrolu u kojoj ce se prikazivati slika. Onda na Change eventu za textbox stavis ovaj kod:

Code:

Private FSO As New Scripting.FileSystemObject

Private Sub Text1_Change()
    If FSO.FileExists(Text1.Text) Then
        'ako fajl postoji prikazi sliku
        Set Picture1.Picture = LoadPicture(Text1.Text)
    Else
        ' fajl ne postoji prikazi neku default sliku
        Set Picture1.Picture = LoadPicture(DefaultImagePath)
    End If
End Sub


ako su ti polja boundovana ovo bi trebalo da radi.

Ako polja na formi nisu boundovana onda tamo gde citas podtake iz baze i popunjavas text boxove na formi mozes da stavis

Code:

Text1.Text= adoRecordset("ImePoljaKojeSadrziPath")


i sa onim Change eventom ce raditi, a mozes umesto ove linije da stavis i ovo:

Code:

    If FSO.FileExists(adoRecordset("ImePoljaKojeSadrziPath")) Then
        'ako fajl postoji prikazi sliku
        Set Picture1.Picture = LoadPicture(adoRecordset("ImePoljaKojeSadrziPath"))
    Else
        ' fajl ne postoji prikazi neku default sliku
        Set Picture1.Picture = LoadPicture(DefaultImagePath)
    End If


s tim sto ti onda ne treba onaj kod na Change eventu
 
Odgovor na temu

BeastMaster
Dragan Mitic
Krusevac

Član broj: 4666
Poruke: 1561
*.air.tehnicom.net

ICQ: 22756094


Profil

icon Re: Pomoc VB - slike16.12.2003. u 22:52 - pre 230 meseci
Hvala ti, ovo je rešilo moj problem:
Code:
 Set Image1.Picture = LoadPicture(txtPic.Text)

Umesto Picture box-a sam koristio Image samo zbog stretch funkcije.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc VB - slike

[ Pregleda: 5414 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.