Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia .....

[es] :: Java :: Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia .....

[ Pregleda: 2039 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

leny
Novi Sad

Član broj: 89309
Poruke: 69
*.dialup.neobee.net.



+1 Profil

icon Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia .....13.11.2006. u 14:55 - pre 184 meseci
Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia (naravno cookie je omogucen)
da li je korisnik vec bio posecivao ovu web stranicu .
Prethodno su prilikom logovanja u cookie unesene vrednosti para
"username" i "password".

<% Cookie[] kolacici = request.getCookies();
String imeKolacica = null;
if (kolacici != null){ //ako je ovo true spodrazumevam da postoji ime kolacica "username"
for (int i = 0; i < kolacici.length; i++){
if ("username".equals.kolacici.getName())
imeKolacica = kolacici.getValue());
}%>
Ulogovani ste kao <%= imeKolacica%>
<%}%>

U nedoumici sam oko toga da li je potreban neki drugi nacin da se konkretan
korisnik prepozna od gomile drugih (mislim na posetu svake stranice)
ili kao sto ja mislim se prosto na osnovu zahteva request
(koji se odnosi na datog korisnika) samo od datog korisnika sa harad uzima sve
sto je u cookiu (koji je naravno i postavljen sa date lokacije gde je aplikacija).
 
Odgovor na temu

djalfirevic

Član broj: 76932
Poruke: 497
212.62.53.*



Profil

icon Re: Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia .....21.11.2006. u 15:13 - pre 184 meseci
Citat:
leny: Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia (naravno cookie je omogucen)
da li je korisnik vec bio posecivao ovu web stranicu .
Prethodno su prilikom logovanja u cookie unesene vrednosti para
"username" i "password".

<% Cookie[] kolacici = request.getCookies();
String imeKolacica = null;
if (kolacici != null){ //ako je ovo true spodrazumevam da postoji ime kolacica "username"
for (int i = 0; i < kolacici.length; i++){
if ("username".equals.kolacici.getName())
imeKolacica = kolacici.getValue());
}%>
Ulogovani ste kao <%= imeKolacica%>
<%}%>

U nedoumici sam oko toga da li je potreban neki drugi nacin da se konkretan
korisnik prepozna od gomile drugih (mislim na posetu svake stranice)
ili kao sto ja mislim se prosto na osnovu zahteva request
(koji se odnosi na datog korisnika) samo od datog korisnika sa harad uzima sve
sto je u cookiu (koji je naravno i postavljen sa date lokacije gde je aplikacija).


Kod je dobar, ali zar Cookie ne bi trebala da bude klasa koja recimo sadrzi atribute username i password, te da onda koristis recimo ArrayList. Svaki put kada se korisnik loguje, ti kreiras jednu instancu klase Cookie i onda naravno napravis metode (getUsername(), setUsername(), getPassword(), setPassword() - nadam se da si radio JavaBeans, mada iako nisi, nazovi metode kako hoces...)

Generalno, kod je odlican ali ipak zanemari proceduralno programiranje vec predji na objektno-orijentisano programiranje.
 
Odgovor na temu

leny
Novi Sad

Član broj: 89309
Poruke: 69
*.dialup.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia .....22.11.2006. u 12:23 - pre 184 meseci
Da, kod je dobar, nije na odmet napisati i poneki skriptlet
u ovoj aplikaciji naravno da ima JavaBean-ova.
Sto se tice ArrayList moze se koristiti uz ovo sto sam ja napisao, da
radi to sto kazes, a nikako bez.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Da li je ovo dovoljan kod da se sazna na osnovu cookia .....

[ Pregleda: 2039 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.