Malo sa zakasnjenjem se ukljucujem u ovu temu, ali moram prokomenterisati :)
Ja koristim ovaj 3D connexion space pilot i ludo je dobro! Ubrzava rad kao sto ste vec naveli i to jako puno. To potvrdjuje i cijenica da ga preporucuje sam Autodesk.
Ali ipak bih savjetovala ako ce neko kupovati, a da se bas ne zeli rasipati novcem neka kupi neku jednostavniju verziju koja ima samo onu kuglu ili onaj upravljac na sredini, jer ova dodatna programibilna dugmadi obicno ostano neiskoristena. Ova verzija koju ja imam
http://www.3dconnexion.com/products/3a4b.php imam 15tak programibilnih dugmadi koje ja jos ne stizem koristiti, ali ima i pored toga alt, ctrl, esc, i shift koji znaju biti jako korisni, naravno :). Inace mi smo dobili ove space mouse uz licenciranu verziju Autodesk Inventora 11 i kompletne konfiguracije hp racunara u Holandiji u Autodeskovom predstavnistvu.
Sta je jos dobro kod ovi spravica jeste da se odmah presaltavaju na program ciji je prozor na racunaru trenutno aktivan. Tako ako radite u Autocadu podignete neki drugi cad program ili bilo koji drugi npr. Win explorer on odmah mijenja postavke na displayu i prilagodjava se tom programu.
Ja bih najradje sebi kupila neki jednostavni model za kucnu upotrebu, al pojma nemam gdje bih ga mogla nabaviti kod nas?