Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?

[es] :: Web dizajn i CSS :: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?

[ Pregleda: 4771 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

frenzy
Ivanjica

Član broj: 7554
Poruke: 29
*.ptt.yu



Profil

icon Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?15.05.2003. u 19:16 - pre 225 meseci
Kako da odstampam sadrzaj stranice?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?15.05.2003. u 19:22 - pre 225 meseci
molim?

ključne reči za uputstvo: echo, print, printf
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

frenzy
Ivanjica

Član broj: 7554
Poruke: 29
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?16.05.2003. u 10:23 - pre 225 meseci
Pogresno si me shvatio! Evo u cemu je problem: Hocu da stavim button na dnu
strane, i kada posetilac klikne na njega da mu na !STAMPACU! odstampa sadrzaj
strane (konkretno kod mene odredjenu tabelu)! Izvini sto nisam bolje formulisao
pitanje.
 
Odgovor na temu

igor_ns
Igor Paunov
IPSIS IT Consulting
Novi sad

Član broj: 4253
Poruke: 88
*.stylos.co.yu

Sajt: www.tagws.net


Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?16.05.2003. u 13:07 - pre 225 meseci
Imaš raznih načina da to rešiš, ja sam štampanje rešio rako što na serveru generišem pdf fajl i pošaljem ga korisniku, a ovaj ga štampa iz akrobata. Onda sam siguran da će štampa biti onakva kakva ja hoću, nezavisno otoga sta korisnik ima (mozilla, ie...).

evo par linkova.
Yaps i PDFReports lite http://www.interakt.ro/products/catlist.php?id_pct=5
pdflib - http://www.pdflib.com/

pozdrav
Igor Paunov
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?16.05.2003. u 13:50 - pre 225 meseci
Hm, ne pretpostavljaš da neko ima IE ili Mozilu, a pretpostavljaš da ima Akrobat PDF čitač? Pa koja je razlika u svemu tome? :-)

A što se samog pitanja štampe tiče, mislim da ono što frenzy traži nije moguće. Štampanje mora biti svesna i namerna akcija korisnika, a omogućavanje toga na stranici bi omogućilo i stranicama da štampaju proizvoljne sadržaje bez želje korisnika.

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?16.05.2003. u 14:57 - pre 225 meseci
frenzy, ovo je pitanje za web-design forum, jer stampanje nema veze sa php-om, tebi treba javascripta koja otvara print dialog, imas na www.palsit.com , gore ces naci ikonicu za stampanje i dobices stranicu bez dizajna, samo sa sadrzajem i tim javascriptom.

premestite ovaj thread iz php foruma
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?16.05.2003. u 18:47 - pre 225 meseci
to bi zbog privilegija morao da uradi neko od super moderatora.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.urc.rs.ba

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?17.05.2003. u 12:42 - pre 225 meseci
Taj trip sa printanjem stranice mislim da radi kako treba samo i IE.
Mislim da to čak ne bi smijelo da postoji pošto bi se onda skripta moga da izvrši sama, npr. iz body linije i tako da bez tvog dopuštenja stavi da se printa bruka texta i ako postoji to je više sigurnosni propust...
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?17.05.2003. u 13:00 - pre 225 meseci
window.print() valjda postoji u ECMA Script = JavaScript ~ JScript standardu. Otvara samo dijalog za štampanje kao da je korisnik upotrebio opciju štampanja u pregledniku, a ne vrši automatsko štampanje.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?17.05.2003. u 13:35 - pre 225 meseci
http://www.palsit.com/index.php?&pprint=1
radi i u mozilli
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.urc.rs.ba

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?17.05.2003. u 13:37 - pre 225 meseci
U tom slučaju ok...
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Stampanje sadrzaja strane u PHP-u?

[ Pregleda: 4771 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.