Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

edit,dbedit i autocomplet.............

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: edit,dbedit i autocomplet.............

[ Pregleda: 3067 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

cojaa
pedja paunovic
novi sad

Član broj: 103974
Poruke: 96
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon edit,dbedit i autocomplet.............23.10.2006. u 08:45 - pre 165 meseci
Da li postoji mogucnost kao u excelu da cim pocnem kucati u edit ili dbedit da mi ponudi mogucnost automatskog popunjavanja onoga sto sam npr vec bio uneo.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2619



+68 Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............23.10.2006. u 10:25 - pre 165 meseci
> Da li postoji mogucnost kao u excelu da cim pocnem kucati u edit ili dbedit da mi ponudi > mogucnost automatskog popunjavanja onoga sto sam npr vec bio uneo.

Sa standardnim TEdit i TDBEdit nije moguće. Postoje thirdparty Edit kontrole koje imaju takvu opciju pa možeš njih potražiti. Dalje možeš koristiti TComboBox u Simple režimu i uneti listu u items ili možeš izmeniti TEdit i dodati potrebnu funkcionalnost.
 
Odgovor na temu

cojaa
pedja paunovic
novi sad

Član broj: 103974
Poruke: 96
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............23.10.2006. u 20:04 - pre 165 meseci
Delimicno sam resio problem sa combobox-om. Ali da li postoji mogucnost da mi ne duplira iste nazive iz tabele,nego samo da popuni listu sa razlicitim imenima,nesto kao 'select distinct...' kod sql-a.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2619



+68 Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............24.10.2006. u 09:58 - pre 165 meseci
> Ali da li postoji mogucnost da mi ne duplira iste nazive iz tabele,nego samo da
> popuni listu sa razlicitim imenima,nesto kao 'select distinct...' kod sql-a.

Nisam shvatio šta pitaš.
 
Odgovor na temu

cojaa
pedja paunovic
novi sad

Član broj: 103974
Poruke: 96
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 09:11 - pre 165 meseci
Pitam sledece. Da li mogu u combobox da ucitam samo razlicite vrednosti jedne kolone iz baze podataka. Dakle bez dupliranja ili vise ponavljanja jedne te iste vrednosti. Kada korisnik pokusa uneti podatak u bazu podataka ili tabelu da mu combobox ponudi samo one vrednosti koje su vec unesene. Sada mi recimo ucita kompletnu kolonu iz jedne tabele,ako u toj koloni imam vrednost koja se ponavlja sto puta,sto puta ce biti unesena i u combobox,a ja bih da je ucita samo jednom u combobox. Valjda sam sad bio jasan. Korisnik treba da sto manje kuca u dbedit ili dbcombobox.
 
Odgovor na temu

mret
Radovan Bacovic
Senior Data Warehouse Developer
Kindred Group
Stockholm, Sweden

Član broj: 78386
Poruke: 62
*.energosoft.co.yu.

Sajt: www.kindredgroup.com


Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 11:21 - pre 165 meseci
Ovo se po mom mishljenju resava sa SQL iskazom
SELECT DISTINCT NAZIV_OBELEZJA
FROM NEKA_TABELA;

i onda dobijas svaku vrednost atributa jednom bez obzira koliko se puta pojavljuje u datom polju tabele;
naravno, ovaj upit stavis u list source DBlookupComboBox-a.

npr:
[1]--> SELECT IME FROM RADNIK
----------------------
mika
pera
djoka
mika
djoka
djoka
----------------------

[2]---> SELECT DISTINCT IME FROM RADNIK
----------------------
mika
pera
djoka
----------------------



/*A sad odo` malo napolje*/
 
Odgovor na temu

cojaa
pedja paunovic
novi sad

Član broj: 103974
Poruke: 96
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 14:50 - pre 165 meseci
Eee lako bih ja to resio da mogu koristiti sql. Koristim clientdataset,lokalnu bazu podataka sa kojom nemogu da koristim sql. Ali mi treba bas to,kao sto si napisao. E sad da li je to moguce bez sql-a to je pravo pitanje.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2619



+68 Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 16:34 - pre 165 meseci
> Sada mi recimo ucita kompletnu kolonu iz jedne tabele,ako u toj koloni imam vrednost koja se ponavlja sto puta,sto puta
> ce biti unesena i u combobox,a ja bih da je ucita samo jednom u combobox.

Otprilike ovako:

var
s: TStringList;
begin
s := TStringList.Create;
try
s.Sorted := True;
s.Duplicates := dupIgore;
s.Add('Pera');
s.Add('Mika');
s.Add('Pera');

ComboBox1.Items.Assign(s);
finally
s.Free;
end;
end;
 
Odgovor na temu

cojaa
pedja paunovic
novi sad

Član broj: 103974
Poruke: 96
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 17:52 - pre 165 meseci
Tako nesto...otprilike. Ali kako da uzmem podatke iz jedne kolone (clientdataset) i da eliminisem duplikate. Ovako kako si mi napisao to sam mogao sa string list editorom. Razumes... hocu da izbegnem ovo dodavanje vrednosti kroz kod "s.add('pero')",hocu da uzmem sve vrednosti iz jedne kolone tabele ali bez duplikata. Izvinjavam se sto gnjavim,verovatno cu to resiti kroz string list editor iako sam hteo da to bude malo bolje reseno. Hvala svima na trudu i odgovorima.
 
Odgovor na temu

_deran_

Član broj: 69493
Poruke: 220
*.sksyu.net.



+1 Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 20:59 - pre 165 meseci
Citat:
cojaa: Eee lako bih ja to resio da mogu koristiti sql. Koristim clientdataset,lokalnu bazu podataka sa kojom nemogu da koristim sql. Ali mi treba bas to,kao sto si napisao. E sad da li je to moguce bez sql-a to je pravo pitanje.


probaj sql sa 'distinct' da ukucas u commandtext od clientdataset-a ali moras na provideru da ukljucis poAllowCommandText.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2619



+68 Profil

icon Re: edit,dbedit i autocomplet.............25.10.2006. u 22:03 - pre 165 meseci
> hocu da izbegnem ovo dodavanje vrednosti kroz kod "s.add('pero')",hocu da uzmem sve vrednosti iz
> jedne kolone tabele ali bez duplikata.

Ono je primer, ti ubaci petlju koja će ići kroz sve slogove iz dataseta i ubacivate vrednosti iz polja koga želiš.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: edit,dbedit i autocomplet.............

[ Pregleda: 3067 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.