Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice

[es] :: Baze podataka :: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice

[ Pregleda: 4033 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.xnet.hr.



Profil

icon Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice18.10.2006. u 12:37 - pre 192 meseci
Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice , bilo bi lepo kada bi povretna informacia bila polje . Hvala
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sksyu.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice18.10.2006. u 13:25 - pre 192 meseci
Za koji SUBP?
RTFM
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice18.10.2006. u 14:57 - pre 192 meseci
Ako imaš IB onda ti ovo može pomoć...

// Očitavanje popis svih datoteka u bazi
BdpDataAdapter da = new BdpDataAdapter();
string cmdString = "SELECT RDB$RELATION_NAME FROM RDB$RELATIONS WHERE
RDB$SYSTEM_FLAG=0";
da.SelectCommand = new BdpCommand(cmdString, ibConn);
DataTable dt = new DataTable();
da.Fill(dt);
DataView dv = new DataView(dt);
dv.Sort = "RDB$RELATION_NAME";
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice18.10.2006. u 21:32 - pre 192 meseci
Paraleno za Access i MS SQL 2000 , cak mislim da verovatno je to slican kod inace aplikacija je u ASP -net
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
82.131.209.*

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice19.10.2006. u 13:21 - pre 192 meseci
probaj www.google.com
sa ovim kljucnim recima : get tablenames mssql

Brdo rezultata :) . Verovatno zna google i za Access...
Poz
RTFM
 
Odgovor na temu

mika
NBG-ML

Član broj: 55
Poruke: 640
*.adsl.static.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice19.10.2006. u 13:42 - pre 192 meseci
Na primer:

Code:

Public Sub GetTableInfo()
   Dim db As Database, tbl As TableDef, fld As Field
   Set db = CurrentDb
   Debug.Print "            ", db.name
   Debug.Print "      "
   Debug.Print "Table         Created          Modified              # Recs"
   Debug.Print "-----         -------          --------              ------"
   For Each tbl In db.TableDefs
     If Left$(tbl.name, 4) <> "MSys" Then
       Debug.Print tbl.name & Chr(9) & tbl.DateCreated & Chr(9) & _
        tbl.LastUpdated & Chr(9) & tbl.RecordCount
       ' optional code to print all the fields
         'For Each fld In tbl.Fields
         '   Debug.Print fld.Name
         'Next fld
     End If
   Next tbl
End Sub


Radi u MS Accessu.
Bolje 100 godina biti milioner nego nedelju dana siromašak
(c) Alan ford
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice19.10.2006. u 14:12 - pre 192 meseci
U MS SQL imas tabele sysobjects, syscolumns, systypes koje cuvaju informaciju o objektima. Posto su tabele objekti, mozes da napises ovo:

SELECT
TableName = O.name, ObjectType = O.xtype, ObjectID = O.id ,
ColumnName = C.name, C.Xtype, ColumnOrder = C.colorder,
ColumnType = T.Name, C.Length, C.Xprec, C.scale
FROM sysobjects AS O
JOIN syscolumns AS C ON C.Id = O.ID
JOIN systypes AS T ON t.xtype = C.xtype
WHERE O.xtype = 'U'
---AND O.Name = 'Students'
ORDER BY O.name, C.colorder


 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.xnet.hr.



Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice21.10.2006. u 00:23 - pre 192 meseci
Zidar , hvala . Bilo je to jednostavno ,kratko i učinkovito .
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice24.10.2006. u 13:53 - pre 192 meseci
Nema na cemu, ali nije samo "Zidar hvala", negi treba i "Miko, hvala". Mika ti je dao resenja za Access. Ako pogledas njegovo resenje, videces nardbu koja kaze

If Left$(tbl.name, 4) <> "MSys" Then

Negde u Access Tools/Options mozes da kliknes View System Objects. Prikazace ti se sistemske tabele, a jedna se zove MSysObjects. Dalje je veoma slicno kao u MS SQL. Microsoft podrzava kod, kao sto je Mika napisao, jer navodno MSysObjects ne mora da bude isti od verzije do verzije Accessa. Ja koristim Access od verzije 2.0 i MSysObjects me nije izneverila nikada.

Jos jednom, hvala Miki na trudu.

 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Kako najjednostavnije do popisa tablica u jednoj bazi , te strukture tablice

[ Pregleda: 4033 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.