Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Method Not Allowed !!!

[es] :: PHP :: Method Not Allowed !!!

[ Pregleda: 1694 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
195.252.103.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Method Not Allowed !!!18.09.2006. u 11:58 - pre 179 meseci
Pokusavam da napravim log in na sajt i na samom pocetu problemi...

Prvo sam napravio skrip za konekciju na MySQL:

konekcija.php

Code:
<?
if ([email protected]_connect("localhost", "root", "")) //Povezivanje na MySQL Server

{
die ("<b>Konekcija ne MySQL server nije uspela</b>");
}
if (!mySQL_select_db("pms", $db)) //Ime baze na koju se konektuje
{
die ("<b>Greska pri odabiru baze</b>");
}
?> 
</body>
</html>


Konekcija radi! - zatim html stranu za dodavanje korisnika:

reg.html
Code:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Registracija novog korisnika</title>

<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
-->
</style><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"></head>

<body>
<form name="form1" method="post" action="">
  <table width="328" border="1">
    <tr>
      <td>&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Puno ime: </td>
      <td><input name="ime" type="text" id="ime"></td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Korisn&#269;iko ime:</td>
      <td><input name="user" type="text" id="user"></td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Lozinka:</td>
      <td><input name="pass" type="text" id="pass"></td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
      <td>E-Mail:</td>
      <td><input name="emai" type="text" id="emai"></td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
      <td>&nbsp;</td>
      <td><input type="submit" name="Submit" value="Registruj !"></td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
  </table>
</form>
<?
} else {
include "konekcija.php"; //Prikljucivanje fajla za konekciju (u fajlu konekcija.php se odredjuje na koju bazu se konektuje)
$SQL="INSERT INTO login (ime, user, pass, email )
VALUES ('$_POST[ime]', '$_POST[user]',  '$_POST[pass]', '$_POST[email]')"; 
if (mysql_query($SQL))
{
echo "Registracija je uspsno obavljena";
} else {
echo "Registracija nije uspela"<br />" . mysql_error();
}
}
?>

</body>
</html>


i tu nastaju problemi... 405 Method not allowed

koristim EasyPHP

Bazu sam kereipao sa imenom "pms" - tabela "login" - polja "ime, user, pass, email"

Problemi nastaju kod sortiranja. Pokusao sam sa svim vrstama sortiranja, recimo "Sortiranje za MySQL vezu" sam stavio na utf8_bin takodje sam isto tako setovao bazu, tabelu i sva polja i naravno html stranu ali opet isto!!!

Pomoc!!!

 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.yu.



+256 Profil

icon Re: Method Not Allowed !!!18.09.2006. u 13:14 - pre 179 meseci
Ne mozes da stranu nazoves reg.html i da ocekujes da ce u njoj php kod da radi, osim ukoliko nisi opdesio na serveru da su .html strane u stvari php strane (sto bas i nije dobro, jer ce onda sve html strane da salje php-u)....
Dakle, uko.liko zelis da koristis php kod u strani, moraces da je nazoves strana.php, jer ce samo tako znati da treba da je prosledi php-u, a ne da je obavi broser.
Drugo, nisam nigde u kodu video if naredbu koju otvaras da bi je nastavio sa else...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.mainstream.co.yu.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Method Not Allowed !!!18.09.2006. u 21:43 - pre 179 meseci
Pazi, ja sam totalin pocetnik u php-u ovo nesto pokusavam pomocu tutoriala... da, upravu si za if - else

pitanje: da li da ovu stranu jedostavno preimenujem u php ili je bolja varijanta da php ukljucim u html (include pisi.php)? I kako to da uradim u onom mom reg.html-u
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Method Not Allowed !!!18.09.2006. u 23:17 - pre 179 meseci
include je PHP funkcija tako da ti ni to ne bi radilo u fajlu sa ekstenzijom .html
Reimenuj fajl :)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
195.252.104.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Method Not Allowed !!!19.09.2006. u 11:56 - pre 179 meseci
Ok. Radio sam na tome (malo sam ucio)... Skontao sam kako i gde radi include, u html-u sam PHP pozivao na submite prko forme i to lepo radi a u , rcimo, reg.php sam pozivao konekciju.php (za povezivanje na pazu) i to radi ok. Skontao sam i kako da promenjivu iz html-a posaljem u php. Rcimo izvrsim upis korisnika i lozinku, te vrednosti u php-u citam pomocu POST... sad radim proveru (uslove) korisnickog imena i lozinke i skontao sam da cu uspeti to da uradim.

ALI opet ide pitanje zastite strana ako korisnik nije logovan. Moja ideja je da u bazi u tabelu dodam polje aktivni korisnik i u njega da upisujem/brisem logovanog/izlogovanog korisnika i da prilikom ulaska na bilo koju stranu vrsim proveru da li je korisnik logovan ali nemam pojma kako da proverim cookies. ima li negde neki tutorial???

Mozda postoji bojle resenje?
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.static.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: Method Not Allowed !!!19.09.2006. u 14:40 - pre 179 meseci
Naravno da postoji, procitaj o sesijama...
http://www.php.net/session
kao i razne tutoriale na temu "using sessions for user authorisation" i slicno, npr (ovo je vec malo advanced):
http://www.devshed.com/c/a/PHP...ing-a-Secure-PHP-Login-Script/
http://www.weberdev.com/get_example-3927.html
http://www.htmlite.com/US001.php

itd itd... svodi se sve na to da proveris username i password iz baze, i da upises u sesiju da je ulogovan. Na svakoj stranici onda startujes sesiju i proveravas da li je session promenljiva ulogovan postavljena kako treba, ako jeste pustis ga dalje, ako nije - ide na login form.


Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
195.252.103.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Method Not Allowed !!!19.09.2006. u 16:16 - pre 179 meseci
OK! Hvala puno, pogledacu ovo.

Inace, vec sam reka, teski sam pocetnik u PHP-u, nadam se da cu se snaci.

P.S. ovo sto radim je moj prvi php :o)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Method Not Allowed !!!

[ Pregleda: 1694 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.