Zanima me da li moze da se overclock-uje navedeni procesor i ako moze sta treba da se radi... Misim jel slican postupak kao kod pentiuma I, starijih celerona...
Ranije sam PI @ 166 MHz podigao na 210(savrseno je radio) cak i na 250 (pola sata radi pa pocne da zakucava komp)...
Celerona @ 400 MHz sam koristio na >550 MHz (ne secam se tacno vrednosti).
ma te brojke su ti množilac i ako ih promjeniš opet će biti isto,jer se intelovim procesorima nemože otkljućavati množilac,samo povećavati BUS od 100MHz na dalje,ali po 1 MHz ako to ćiniš iz BIOSA!
Možeš i na matićnoj-swich!!!
A kako to mislis na maticnoj? Ja sam upravo hteo da pitam nesto o overklokovanju pomenutog mi procesora pa sam video temu.
Sta se na maticnoj radi da bi se overklokovao?
Znam za ono u biosu...a na ploci?
PČELAR.
OTKUPLJUJEM STARI NOVAC, STRIPOVE, ITD
Detalja ne mogu da se setim.
Ahaaaaa, e pa i ja bih ga OC-ovao iz BIOS-a ali ovaj je iz 98 god. koji ne podrzava OC (iz biosa). Vec mora da 'zavucem ruku u kutiju' a to mi se ne radi...
KAZI MI IZ KOJE JE GODINE TAJ BIOS UZ KOGA SI USPEO DA OC-UJES CELERON @ 400MHZ???
Mislim da je bios iz '99.
Jumper-isanje nije komplikovano. Jedina razlika izmedju bios-a i 'zavlacenja ruke u kutiju' je u nekoliko pokreta rukom vishe.
introitus:
Iz bios-a.
Obicno je podeseno da automatski nadje procesor.
Promenio sam u user setings (user default ili sl.) i podesio bus i mnozilac.
Detalja ne mogu da se setim.
Znaci tebi je procesor otkljucan??????????????? E, bato ja imam taj problem sto on nije otkljucan........Mogu li ga otkljucati? Ne verujem da je to moguce.
PČELAR.
OTKUPLJUJEM STARI NOVAC, STRIPOVE, ITD