Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

referenciranje IFRAME iz javascripta

[es] :: Web dizajn i CSS :: referenciranje IFRAME iz javascripta

[ Pregleda: 4851 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+5 Profil

icon referenciranje IFRAME iz javascripta22.02.2003. u 04:57 - pre 256 meseci
kako referencirati, a zatim i ucitati neku stranicu u iframe iz javascripta.

naravno, mozilla i ie..
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.228.188.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta22.02.2003. u 11:50 - pre 256 meseci
Ako imas iframe, koji ima id "frejm":

<iframe id=frejm></iframe>

u njega ucitavas stranicu sa:

document.getElementById('frejm').src = "stranica.html";

radi u Netscapeu i IE, verovatno i u Mozilli

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta22.02.2003. u 14:37 - pre 256 meseci
Ako imaš iframe koji se zove "moj_frame" onda dostupash do njega ovako

parent.moj_frame.document.BILO.SHTA.OCESH

e sad ako ne staviš document,onda ti je kao da si stavio .windows

Znači da promeniš lokacioju,
parent.moj_frame.location = 'role.it.html';

Baš sam pitao pre jedno nedelju dana na ES isto pitanje,nadam se da je to što želiš .Đ

 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+165 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta22.02.2003. u 15:13 - pre 256 meseci
Da pogledaj skorije poruke na ovom forumu, vec je bilo to pitanje.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+5 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta22.02.2003. u 19:03 - pre 256 meseci
da, skontao sam da moze ladno kao bilo koji drugi element sa getElementById(), ali tek nakon sto sam postovao ovde (kao i obicno ;)

confiq: ja sam pitao za IFRAME, a i to sto ti pises valjda radi samo u IE..


no, hvala svima..
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta22.02.2003. u 19:18 - pre 256 meseci
Citat:
confiq: ja sam pitao za IFRAME, a i to sto ti pises valjda radi samo u IE..


Ne,To radi i u iframe i u frameu i radi u MSIE,mozilla Opera... poslaću ti na PP da vidiš kako sam napravio
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+165 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta23.02.2003. u 12:16 - pre 256 meseci
Posalji ovde da probamo svi. Ja sam morao da pisem odvojen kod za mozilu i IE.
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta23.02.2003. u 13:12 - pre 256 meseci
Ma,to sam napravio za admina pa ne mogu da vam da URL da neko ne bi izbrisao sve komentare....ako neko hoće da testira,na PP.

elem,ovako sam ja uradio....

Ako imam formu
<form name='myform100'>
<input type="button" name='myinput100' onClick="javascript:izbrisi('100');" value="Izbrisi!"/></form>

Onda javascriptu

function izbrisi(id)
{
var url = "admin.php?kuda=izbrisi_komentar&id="+id;
eval("document.myform"+id+".myinput"+id+".value='Brishe se....'");
parent.ajfrejm.location = url;
}
Znači,ovo menja value u 'briše se' i kad server završi sa brisanjem na kraju koda u iframeu sam napisao:

parent.top.document.myform100.myinput100.value='Izbrisano';
parent.top.document.myform100.myinput100.disabled=true;

Onda promeni value u 'izbrisano' i disable-uje dugme da ne može više da se klika na njega.....
Ovo sam probao u svim brosverima koje imam,Mozila 1.3B,Opera7.1,MSIE6.1 i svi rade onako kako treba....
 
Odgovor na temu

sglogin

Član broj: 31721
Poruke: 54
*.telekom.yu.



Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta15.10.2004. u 08:09 - pre 236 meseci
Jel moze neko da pojasni iframe iz pocetka


Kako ga napraviti i ...
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
195.178.55.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: referenciranje IFRAME iz javascripta15.10.2004. u 08:30 - pre 236 meseci
http://www.w3.org/TR/REC-html40/present/frames.html#h-16.5

http://www.htmlhelp.com/reference/html40/special/iframe.html

http://www.w3schools.com/tags/tag_iframe.asp
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: referenciranje IFRAME iz javascripta

[ Pregleda: 4851 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.